Ergani'de Kerb-u Bela Tiyatrosu Sahnelendi (Video)

Ergani'de Kerb-u Bela Tiyatrosu Sahnelendi (Video)

Ergani'de, Aşure günü ve Hz Hüseyin'in Şehadet yıldönümü münasebetiyle Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından "Kerb u Bela" tiyatrosu sahnelendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği tiyatro gösteriminde duygulu anlar yaşandı.

DİYARBAKIR - Ergani'de faaliyet yürüten Kardeş-Der tarafından aşure günü ve Hz Hüseyin'in şehadet yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından "Kerb u Bela" tiyatrosu sahnelendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği tiyatro gösteriminde duygulu anlar yaşandı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte kimi katılımcılar tiyatroyu ayakta seyretmek zorunda kaldı.

 

Etkinlik Sercan Hoca'nın okuduğu Kur'an-i Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Ergani Kardeş-Der başkanı Hasan Haksever giriş konuşması yaptı. Haksever; "Bizler buraya Dünya'da eşi benzeri görülmemiş bir zulmü anlatmak için toplandık. Hz Hüseyin'i tanımadan zulmü tanıyamayız. Hz Hüseyin'i tanımadan Yezidleri tanıyamayız. Ve Yezidi tanımadan da Dünya zalimlerinin mazlumlara neler yaptıklarını bilemeyiz." Şeklinde konuştu. Hz Hüseyin'i anlamak için O'nu okumamız gerektiğine vurgu yapan Haksever son olarak; "Hz Hüseyin'i okuyun ve okutun. Kendiniz ve çocuklarınız O'nun yolunu takip etmek için O'nu okumalısınız" dedi.

 

Daha sonra Ergani İlahi grubu tarafından Aşure günü ve Hz Hüseyin'le ilgili ilahiler okundu. İlahilerden sonra Ümmetin Sesi Tiyatro Grubu tarafından Kerb-u Bela Tiyatrosu sahnelendi.

 

Sahnelenen Tiyatro katılımcılar tarafından dikkatle izlendi. Halkın kimi zaman duygulandığı ve gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü. Hz Hüseyin'in şehadeti sahnesi sırasında bazı izleyiciler cezbeye geldi.

 

Etkinlik, Ergani Kardeş-Der başkan yardımcısı Mustafa Öz'ün yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Zeki Kaya, Veysi Buran - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.