Ergani’de Mescid-i Aksa’ya destek açıklaması

Ergani’de Mescid-i Aksa’ya destek açıklaması

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, Siyonist rejimin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskı ve saldırıları yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Ergani’de faaliyet yürüten STK’ların oluşturduğu Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu, düzenlediği basın açıklamasıyla Siyonist terör rejiminin, Kudüs’te Müslümanları katledip Harem-i Şerif’i ibadete kapatmasını kınadı.

Cuma namazı sonrası Camii Kebir önünde düzenlenen basın açıklamasına STK temsilcilerinin yanı sıra HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, AK Parti Ergani İlçe Başkanı Şükrü Sayan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Basın açıklamasına katılan vatandaşlar sık sık tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attı. Basın açıklamasını platform adına Cihan Selçuk okudu.

İsrail’in İslam coğrafyasındaki tüm terör olaylarında parmağı olduğunu belirten Selçuk, "Filistin’de en mahremlerimize kadar elini uzatan katil sürüsü siyonistler hem Müslümanları katlediyor hem de Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılınmasını yasakladı. Terör örgütü İsrail 70 yıldır Mescid-i Aksa ile ilgili Müslümanları kışkırtmaya yönelik tahammül edilemez davranışlarını sürdürmekte ve Filistinli kardeşlerimizi Mescid-i Aksa’da katletmekten geri durmuyor. İsrail tüm küstahlığıyla, tüm alçaklığıyla, tüm kalleşliğiyle kutsal değerlerimize saldırarak adeta ayaklar altına alıyor ve Müslümanları çileden çıkaran bu eylemlerinden de zevk alıyor." ifadelerini kullandı.

İsrail’in bu saldırılarda Batı’dan destek gördüğünü belirten Selçuk, şunları kaydetti:

"Siyonist ve katil israil sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için sapkın fikirleri olan başa bela bir terör devleti olmuştur artık. Katil sürüsü israil bu katliamlarının cesaretini Batı’dan ve Amerika’dan almaktadır. Birleşmiş milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği israil’in her türlü fitne, fesat, katliam ve terörüne el altından ya da açıktan destek vermektedir."

İslam coğrafyasının parçalanmışlığı ve ihtilafların terör rejimine cesaret verdiğini belirten Selçuk, bölgeye barışın ve huzurun gelmesinin tek yolunun İsrail'in Filistin topraklarından def edilmesi olduğunu belirtti. Selçuk, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı:

"Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın necis Siyonistler tarafından işgal edilmesi kabul edilemez. İsra ve Mirac’ın şehri olan Kudüs’ün işgal edilmesi kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bu zilletin bitmesi için bütün dünya Müslümanlarını terör devleti İsrail ve işbirlikçilerine karşı ayağa kalkmaya ve hem malları hem de canları ile boykota ve cihada davet ediyoruz."  

"Müslümanlar israil’in bu şımarıklığına karşılık vermeldir"

Basın açıklamasından sonra değerlendirmelerde bulunan İttihad'ul Ulema üyesi Molla Mustafa Durgun, İslam’ın mukaddes beldelerinin yıllardır israil istilası altında olduğunu belirterek, "İsrail ayağını daha da uzatıp Müslümanları katletmekte ve Mescid-i Aksa’yı kapatmaktadır. Müslümanlar İsrail’in bu şımarıklığına karşı karşılık vermelidirler. İsrail, kuvvetten başka bir şeyden anlamaz. Allah’ın izniyle Müslümanlar birleşip tek vücud olup İsrail'e karşı güç kuvvet göstermelidirler. Diyoruz ki; Ey Yahudiler Hayber’i unutmayın. Muhammed’in askeri muhakkak dönecektir. Allah birlik ve beraberliğimizi pekiştirsin. Birbirimizi sevelim, birbirimizi sayalım; yapamayacağımız iş kalmaz."

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.