Ergani'de Mustazaflar Haftası etkinliği düzenlendi

Ergani'de Mustazaflar Haftası etkinliği düzenlendi

Ergani'de faaliyet yürüten Kardeş-Der, Mustazaflar Haftası münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

DİYARBAKIR - Ergani'de yaptığı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Kardeş-Der Mustazaflar Haftası münasebetiyle dernek binasında Mustazaflar Haftası Etkinliği düzenledi.

 

Etkinlik Sercan hocanın Kur'an-i Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Grup Mizgin sanatçıları tarafından marş ve ezgiler seslendirildi.
Etkinlikte bir konuşma yapan Metin Kaya tarihsel süreç içerisinde Mustazaf kavramı ve mustazaflar sınıfını oluşturan insanlardan bahsetti. Allah'u Teala'nın mustazafları önderler yapmak istediğini belirten Kaya; "Resulullah'ın davetine icabet edenler fakir, kimsesiz ve ezilmişler olmuştur. Bu insanlar davalarına sarılmışlar ve Allah'u Teala (cc) onları mustazaflar olarak tanımlamış ve onları başa getirmiştir. Mekke'de çekilen işkenceler Medine'de devletleşmiştir" dedi.

 

Mustazaflar haftasının Halepçe Katliamıyla özleşleştiğini belirten Kaya, "1988'de Irak'ta Müslüman Halepçe halkı, kendisine Müslüman diyen Saddam Hüseyin tarafından katledilmiştir. 70 yıldır İslam beldeleri katliamlarla ve savaşlarla boğuşmaktadır. Biz sırtımızı birbirimize döndüğümüz müddetçe bu zulüm devam edecektir" dedi.
Konuşmadan sonra Grup Mizgin tarafından seslendirilen ezgilerle etkinlik sona erdi. (Veysi Buran - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.