Ergani'de Siyer Sınavı heyecanı

Ergani'de Siyer Sınavı heyecanı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde yapılan umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda Erganililer dereceye girmek için ter döktü.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla yapılan Siyer Sınavı'na Ergani'den 2 bin 500 kişi katıldı.

Umre ödüllü siyer sınavına bayanlar Aynur Sari İlkokulunda, erkekler ise Ergani Anadolu Lisesi ve Atatürk Ortaokulunda katıldı. Sınav, Ergani merkezde 3 okulun yanı sıra Hendekköy, Akçakale, Yukarı Kuyulu, Develi, Pamukçu ve Kabasakal köylerinde de yapıldı.

Sınava önceki yıllara göre büyük bir katılım olduğunu belirten Kardeş-Der yetkililerinden Cebrail Baran, bu sınavın kaybedeni olmayan bir sınav olduğunu belirtti.

Baran, "Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Ergani Kardeş-Der tarafından organize edilen Siyer Sınavı'na 2 bin 500 kişi katıldı. Bu sınava giren, emeği geçen ve katkı sunan herkesten Allah razı olsun. Nasıl ki Evs ve Hazreç kabileleri bin 400 yıl önce Resullah'a tabi olup, kardeş oldular bizler de bu zamanda ona tabi olur, onun etrafında birleşirsek aramızdaki ihtilaflar kalkar, kardeş oluruz. Resullah'ın birleştirici özelliği etrafında toplanmamız lazım. Ondan dolayı onu okuyup yaşamamız lazım." dedi.

Sınava giren öğrencilerden Meryem Yoldaş, dereceye girmek istediğini ifade ederek, "Sınava peygamberimizin hayatını öğrenmek için girdim. Sınava bir ay çalıştım. Kitabı bir kere bitirdim. Çok heyecanlıyım. Çok güzel bir sınav oldu. Birinci olmak istiyorum." şeklinde konuştu.

Ömer Akyıl ise sınavın biraz zor olduğunu söyleyerek, "Sınava girme amacım peygamberimizin hayatını öğrenmekti. Birinci olmak isterim. Çok çalıştım. Kitabı üç defa okudum. Sınavda isimler konusu zordu. Umreye gitmek isterim." ifadelerini kullandı.

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler