Ergani'de Siyer Sınavı heyecanı

Ergani'de Siyer Sınavı heyecanı

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde yapılan umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda Erganililer dereceye girmek için ter döktü.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla yapılan Siyer Sınavı'na Ergani'den 4 bin kişi katıldı.

Umre ödüllü Siyer Sınavı’na  kadınlar Aynur Sari İlkokulu ve Ergani Anadolu Lisesinde, erkekler ise Bekir Aral İmam Hatip Anadolu Lisesi ve Atatürk Ortaokulunda katıldı. Sınav, Ergani merkezde 4 okulun yanı sıra Develi, Kabasakal, Hendekköy, Selman, Bereketli, Yukarı Kuyulu ve Pamukpınar köylerinde de yapıldı.

Sınava önceki yıllara göre büyük bir katılım olduğunu belirten Kardeş-Der Başkanı Cebrail Baran, bu sınavın kaybedeni olmayan bir sınav olduğunu belirtti.

Baran, "Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Ergani Kardeş-Der olarak bu yıl siyer sınavının yedincisini düzenledik. Geleneksel hale gelen bu sınava büyük bir rağbet var. Geçen seneye göre yüzde elli artış var. Merkezde 4 okul, köylerde ise 8 okul olmak üzere 12 merkezde sınav yaptık. Bu sınavın kaybedeni yok. Sonuçta Allah’u Teâlâ’nın rızasını kazanıyoruz. Resulullah’ın hayatını okuyoruz. Onu yaşamak, onu okumak için bu sınava giriyoruz. Sınavın asıl amacı Allah’u Teâlâ’nın rızasını kazanmak. Bu bizim için en büyük ödüldür." dedi.

Sınava giren öğrencilerden Zeynep Yaşar, dereceye girmek istediğini ifade ederek, "Sınava ilk girişim. Kitabı okuduktan sonra bilgileri daha iyi kavradım. İnşallah dereceye girerim. Önceden bazı sahabelerin ismini bilmiyordum. Sonradan öğrendim. Arkadaşlarıma da anlatmak için okudum kitabı” şeklinde konuştu.

Siyer sınavına ikinci kategoriden giren Yaren Uşar ise Peygamberimizin hayatını örnek alan insanların şanslı olduğunu belirterek "Siyer sınavı çok kolaydı. Peygamberimizin hayatını rahatlıkla anlayabildim. İnsanlar Peygamberimizi örnek aldığı zaman ne kadar güzel bir hayatla karşılaştıklarını şaşırıyorlar. İnsanlar demek ki Peygamberimizi örnek alınca o kitaptaki Müslümanlar gibi şanslılar. Allah’tan yardım alıyorlar. Ama müşrikler hep putlara tapıyorlar. Terbiyesizler, onların adını bile ağzıma almak istemiyorum. Ama Müslümanlar onların tam tersi olduğu için onlar çok iyiler. Onlar olmasaydı bu dünyadaki insanlar kendilerini tanıyamazlardı. İnsanlar kendilerini doğru yoldan şaşırıp başka şekilde tapmaya başlarlardı.“ ifadelerini kullandı. 

Altıncı sınıf öğrencisi Halime Haksever isimli katılımcı sınava çok çalıştığını söyledi. Gelecek yıllarda da siyer sınavlarına katılacağını belirten Haksever, “Burada önemli olan hediye kazanmak değil, Hz Muhammedin hayatını öğrenmek.” Dedi.

Sınava ilk defa giren adaylardan Şeyma İçli isimli öğrenci soruların kolay olduğunu ve dereceye girmeyi beklediğini söyledi. ”

İLKHA












































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.