Ergani’deki çatışmanın detayları ortaya çıktı

Ergani’deki çatışmanın detayları ortaya çıktı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 3 polisin hayatını kaybettiği çatışmanın detayları ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde PKK’nin hücre evine düzenlenen baskın sırasında 3 polisin hayatını kaybettiği çatışmanın detayları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre güvenlik güçleri, PKK mensubu Menderes Yıldız’ın Fevzi Çakmak Mahallesi Menekşe sokakta bulunan iki katlı eve baskın düzenledi.

Kapıyı Menderes Yıldız’ın kardeşi Cihat Yıldız açtı ve polislere Menderes’in evde olmadığını söyledi. Bu sırada evin üst katından bulunan PKK mensupları tarafından polislere ateş açılması sonucu çatışma çıktı.

Çıkan çatışmada polis memurları Engin Yılmaz ve Salih Aksu hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Ahmet Can ise kaldırıldığı Ergani Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Çatışmada 2 polis de hafif yaralandı.

Diyarbakır’dan takviye kuvvetlerin gelmesinin ardından komşu evlerdeki vatandaşlardan evlerini tahliye etmeleri istendi.

Gece 02.00 sularında başlayan çatışma sabahın erken saatlerine kadar devam etti. Çatışmada evde bulunan Menderes Yıldız öldürülürken ismi henüz öğrenilemeyen bir PKK mensubu da yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmada Cihat Yıldız ise sağ olarak yakalandı.

Çatışma nedeniyle Dicle Üçyolu ve eski Diyarbakır Yolu saatlerce trafiğe kapatıldı.

Evin içesindeki el yapımı patlayıcılar kontrollü bir şekilde patlatılırken yaşanan çatışmada evde büyük çapta hasar oluştuğu görüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (İLKHA)














































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler