"Erkekle kadın birbirini tamamlayan iki varlıktır"

"Erkekle kadın birbirini tamamlayan iki varlıktır"

İstanbul'da HÜDA PAR İl Kadın Kolları tarafından "Aileyi Yozlaştıran Etkenler ve Ayakta Tutan Dinamikler" temalı panel düzenlendi.

HÜDA PAR İstanbul İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Aileyi Yozlaştıran Etkenler ve Ayakta Tutan Dinamikler" temalı panelde kadınla erkeğin birbirini tamamlayan iki varlık olduğuna vurgu yapıldı.

Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde düzenlenen panelin açılış konuşmasını HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Esra Türk yaptı. Türk, bir toplumun ıslahatı için annenin etkin bir rolle sahip olduğuna dikkat çekti.

Örnek bir toplum için örnek bir aileye, örnek bir aile için de örnek alınacak bir anneye ihtiyaç olduğunu belirten Türk, bu gibi annelerin terbiyesi, sevgisi ve şefkatiyle yetişen çocukların erdemli bir toplumun habercisi olacağını vurguladı.

Düzeltilmeyen bir aile yapısının, şer güçlerin saldırıları karşısında yenik düşebileceğini belirten Türk, "Biliyoruz ki toplum ifsadında kadını etkisizleştirme politikası olduğu gibi inşasında, büyüyüp yükselmesinde de kadının rolü tartışılmaz bir boyuttadır.  Bu nedenle HÜDA PAR İstanbul Kadın Kolları olarak, şu an yaşadığımız yoğun bir teşkilatlanma programı ile beraber, kırılgan bir zeminde, ayakta tutulmaya çalışılan aile kurumu üzerinde, farkındalık oluşturma çabasındayız.  Zira düzeltilmeyen aile yapısı, eğitilip bilgilendirilmeyen fertlerin oluşturduğu bir toplum, maalesef ki şer güçlerin saldırılarına yenik düşecektir.

"Etrafımızı saran masum görünümlü şer odaklarının amaçlarının farkında olmalıyız"

Evde bulunan televizyon ve internetin bilinçsizce kullanıldığı takdirde etrafa saçtığı zehirden çocukların psikolojik olarak etkilendiğine dikkat çeken Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün toplumun kahir ekseri üzerinde hâkimiyetini kurmuş sinema sektörü ve sosyal medya unsurları ile aile yapısının yozlaştırılması planlanmaktadır. Dışarıdaki zararlı çevrelerden ve olumsuz arkadaşlardan sakındırdığımız çocuklarımızın, kanatlarımız altında TV ve internet ağlarının saçmış olduğu zehirli etkenlerle agresifleşip asileştiğine şahit oluyoruz. Geleceğimizin ellerimizden kaymaması adına etrafımızı saran masum görünümlü şer odaklarının amaçlarının farkında olmamız gerekir."

"Anne, toplumun huzurunu oluşturabilecek kitleleri yetiştirebilir"

Örnek bir toplum için, toplumda annenin önemli bir role sahip olduğuna vurgu yapan Türk, eğitimli ve ahlaki değerlere özen gösteren bir ailede yetişmeyen bireylerin birer suç makinasına dönüşebildiğini söyledi.

Türk, anne baba sevgisinden mahrum olan bir çocuğun, bu duyguyu yaşamak için dışarıda kendisini bekleyen tezgâhlara alet olacağını ifade ederek, "Yine büyüklerine sevgi ve saygı terbiyesi almayan, merhamet duygusundan mahrum yetişen birey, yaşlı ve savunmasız insanlar için güvensiz bir toplumun müsebbibi olacaktır.  Şunun bilincinde olmalıyız ki bu toplumu iyileştirecek, güven ve huzurun oluşmasında etkin olacak kitleler birer annenin elleri ile yetiştirilmektedir.   Bugün, günümüzün en çok konuşulan türlü tedbirlerle önlenmeye çalışılan olaylarından biri kadına şiddettir. Ne hazindir ki bu şiddetin faili de bir annenin kucağında yetişmiştir. Bütün bu olumsuz örneklerden çıkarmamız geren husus şu ki örnek ve güvenli bir toplum için örnek bir aile; örnek bir aile için de örnek alınacak donanımlı bir anneye ihtiyaç vardır. Yani kadınlar olarak bizlerin terbiyesi sevgisi ve şefkatiyle yetişen çocuklar erdemli bir toplumun habercisi olacaktır inşallah." şeklinde konuştu

"Allah, hayatımızı Kur'an ve sünnete göre donatmamızı istiyor"

Ardından konuşan Psikolog ve Aile Danışmanı Saliha Erdim, kadınla erkeğin birbirini tamamlayan iki varlık olduğuna vurgu yaptı.

Ailenin Allah'a karşı olan sorumlulukları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdim, "Her insan bir ailede dünyaya geliyor. Ailesinin izini taşımayan yok. Allah-u Teâlâ dini, akla ve akıllıya emanet etmiştir. Allah aklımız vasıtasıyla düşünmemizi, akıl etmemizi bizi hak ve hakikat üzere güçlü bir şekilde ayakta tutabilecek bir yaşama biçimini, Kur'an ve sünnete göre hayatımızı donatmamızı istiyor." diye belirtti.

"Peygamber size neyi getirdiyse onu alın. O sizi neyden uzaklaştırırsa ondan uzak durun" ayetini hatırlatan Erdim, " konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Dinde korunması emredilen birkaç husus vardır. Bunlar akıl, can, mal ve nesildir. Allah-u Teâlâ bir insanın hayatının, kendisinin emrettiği şekilde yaşanabilmesi için Allah'ın emirlerini anlayabilecek bir kapasite vadediyor ve insanın bunu akledip hayatına geçirecek bir donanımda yeryüzüne gönderiyor. Allah-u Teâlâ, aileyi dini yaşamanın ilk merkezi olarak, Resulünün hayatından örnekliyor. Bu da bize miras kalıyor. Allah insanlığı kadın ve erkek olarak iki cinsten yaratmıştır. Birinde var ettiği özelikler diğerinde yok, diğerinde var ettiği özellikler ötekinde yok. Kadına da erkeğe de kendilerine hangi rol ve sorumlulukları,  neye göre yüklemişse ona göre donanım veriyor. Dolayısıyla kadınla, erkek birbirini tamamlayan iki varlıktır. Biri olmadan diğeri, diğeri olmadan öteki olmaz." (Ahmet Karakaş- İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.