"Erken teşhis ile Lenfoma'nın tedavisi mümkün"

"Erken teşhis ile Lenfoma'nın tedavisi mümkün"

Dünya Lenfoma Günü nedeniyle açıklamada bulunan Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, Lenfoma hastalığının erken teşhis ile tedavisi yüksek oranda mümkün bir hastalık olduğunu söyledi.

ELAZIĞ - “15 Eylül Dünya Lenfoma Günü” nedeniyle Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş açıklamada bulundu.

 

Açıklamasında Lenfoma hastalığı hakkında bilgilendirmede bulunan Akkuş, “Çeşitli alt tiplerden oluşan ve farklı davranış özellikleri gösterebilen bir hastalık grubu olan lenfoma, hem çocuklarda hem de erişkinlerde görülebilir. Bağışıklık sistemini zayıflatan durumlar tarım ilaçları, boyalar, böcek öldürücü ilaçlar gibi bazı kimyasal maddelere maruz kalmak ve virüsler sayılabilir. Tedavide, ilaçlar  (kemoterapi), ışınlama (radyoterapi) veya ikisi birlikte kullanılabilir. Uygulanan tedaviye yanıt alınamayan veya iyileştikten sonra tekrarlayan durumlarda yüksek doz kemoterapi eşliğinde kök hücre nakli söz konusudur.” dedi.

 

Lenfoma hastalığının erken teşhis ile tedavisi yüksek oranda mümkün bir hastalık olduğunu belirten Akkuş, “Bazı lenfoma tipleri ise yavaş seyirlidir ve herhangi bir tedavi gerekmeksizin hasta yalnızca belirli aralıklarla kontrol edilir.  Lenfoma erken teşhis ile tedavisi yüksek oranda mümkün bir hastalıktır. Ancak geç kalınırsa kısa süre içinde ölümcül hale gelebilir. Bu nedenle hastalığın var olup olmadığını bilsek ya da bilmesek dahi sağlıklı ve mutlu yarınlar için mutlaka belirli aralıklarla hekim kontrolünden geçmeliyiz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.