Ermenek'te hayatını kaybeden madenci ailelerinden 'alkış'a protesto

Ermenek'te hayatını kaybeden madenci ailelerinden 'alkış'a protesto

Ermenek'te hayatını kaybeden madencilerin ailelerine verilecek evlerin tapularının teslim törenine katılan iki bakanın kürsüye çıkmaları ve konuşmaları alkışlanınca, madenci aileleri tepki gösterdi

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde geçen yıl 28 Ekim günü, terk edilen ocağa dolan suyun yanındaki ocağı basmasıyla yaşamını yitiren 18 madencinin ailesine verilecek evlerin tapuları dağıtıldı.

Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklara Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, konuşmak için kürsüye çıktıklarında partililer tarafından slogan atılması ve alkışlanması üzerine, ölen madencilerin eşleri tepki gösterdi.

Ermenek'in Pamuklu Köyü'nde, Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını, eski ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Facianın ardından başlayan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cesetleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ölen 18 madencinin ailesine ev hediye etti. 17'si Ermenek'te, 1'i Zonguldak'ta alınan evlerin tapu dağıtım töreni bugün Ermenek'te Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Törene katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuşmasını yapmak için kürsüye çıktığı sırada davetliler arasındaki Ak Partililer, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganı atmaya başladı.

Bunun üzerine ölen madencilerin yakınları partililere tepki gösterdi. Salonda kısa süreli arbede yaşandı.

Mehmet Tokat'ın eşi Zeynep Tokat, oturduğu yerden ayağa kalkıp, "Neyle gurur duyuyorsunuz? Bizim acımız var. Canlarımız gitti. Ne demek gurur duyuyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.