Ermenek'teki ocakta su seviyesi işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde

Ermenek'teki ocakta su seviyesi işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde

Bakanlar, Ermenek'te krutarma çalışmalarıyla ilgili basına açıklamalarda bulundu. Bakan Taner Yıldız'ın, "su seviyesi işçilerin bulunuduğu seviyenin üzerine" ifadeleri, ümitlerin giderek azaldığının bir göstergesi olarak yorumlandı

Karaman Ermenek'te meydana gelen maden kazasıyla ilgili çalışmaları yerinden takip etmek için Ermenek'e giden Enerj ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik çalışmalarla alakalı basına birtakım açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, "Şu anda su seviyesi işçilerimizin bulunduğu seviyenin daha üzerinde bulunuyor. Ne yazık ki böyle bir gerçek var." dedi. Yıldız'ın bu ifadeleri durumun ne kadar ciddi ve aciliyet gerektirdiğini ortaya koyuyor.

Yıldız, "Suda görüş mesafesi 1 metre bile değil. Dalgıçlar indiler, baktılar ama girmelerinin çok fazla anlam ifade etmeyeceği, 3-4 metre bile dalamayacaklarını belirttiler. Kendi can güvenlikleriyle ilgili de sıkıntı doğacağı anlaşıldı" dedi.

Taner Yıldız'ın ardından konuşan Bakan Lütfi Elvan, "Suda aşağı yukarı desandreden 10 metrelik bir düşüş söz konusu. İstanbul'dan gelen büyük pompayı da yerleştirmemiz halinde su boşaltımındaki süreyi inşallah biraz daha hızlandırmış olacağız" dedi. Ancak araç Ermenek girişinde kaza yaparak devrildi. Aracın kazadan sonra kullanılabilir durumda olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.