Ermenistan Ezidileri Karabağ'a yerleştirmek istemiş

Ermenistan Ezidileri Karabağ'a yerleştirmek istemiş

Ermenistan'ın IŞİD'den kaçan Yezidileri, Azerbaycan'la aralarında sorun olan Dağlık karabağ'a yerleştirmek istedi; ancak Irak bunu kabul etmedi

Irak, Ermenistan’dan gelen Yezidilerin Dağlık Karabağ’a yerleştirilmesi talebini Azerbaycan’ın toprak bütünlüğüne aykırı olacağı gerekçesiyle reddetti.

Ermenistan Yezidi toplum örgütleri ülkenin Cumhurbaşkanı Serj Sargyan’a bir mektup göndererek Irak’ta İŞİD saldırılarına maruz kalan Yezidilere yardımcı olunmasını istemişti. Ermenistan’ın işgal altında tuttuğu Dağlık-Karabağ yetkilileri de Irak Yezidilerini kendi topraklarında misafir etmeye hazır olduklarını bildirmişti.

Konu ile ilgili Irak’ın Azerbaycan Büyükelçiliği bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

“Biz Azerbaycan'ın BM kararlarına da yansıyan toprak bütünlüğünden yanayız. Uluslararası hukuk bunu gerekli kılmaktadır. Buna göre Dağlık-Karabağ Azerbaycan toprakları sayılmaktadır ve bu devlet hududuna onun izni olmadan giriş yapmak yasalara aykırıdır. Biz Yezidi vatandaşlarımızı bir çatışma bölgesinden kaçarak başka böyle bölgeye yerleşmeme konusunda uyarıyoruz”.

Irak’ın Bakü Büyükelçiliği’ne göre Güney Kürdistan'da son günlerde durum iyiye gidiyor. Açıklamada “Farklı ülkeler vatandaşlarımıza sığınma imkanları sunabilirler, ancak durum iyiye gidiyor ve yakında Irak vatandaşlarının güvenliği sağlanacak" denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler