Eruh'ta ağaç kavuğuna gizlenmiş silah ve mühimmat bulundu

Eruh'ta ağaç kavuğuna gizlenmiş silah ve mühimmat bulundu

Siirt’in Eruh ilçesinde PKK’ye yönelik düzenlenen operasyonda ağaç kavuğuna gizlemmiş 3 adet toprağa gömülü depo içerisinde silah ve mühimmat ele geçirildi.

Siirt’in Eruh ilçesinde PKK’ye yönelik operasyonda ağaç kavuğuna gizlemmiş 3 adet toprağa gömülü depo içerisinde silah ve mühimmat ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Eruh İlçe Jandarma Komutanlığı birlikleri tarafından ve mayın arama köpeği eşliğinde icra edilen operasyonlarda gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri sırasında; biri ağaç kavuğunda gizlenmiş vaziyette olmak üzere, toplamda 3 adet toprağa gömülü deponun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, tespit edilen depolarda; 4 adet anti personel roketatar mühimmatı,3 adet roketatar sevk fişeği,  5 adet Kaleşnikof marka silah, 35 adet Kaleşnikof silahına ait dipçik, 7 adet Kaleşnikof silahına ait 7,62 mm fişek, bir adet işaret fişeği ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen malzemelerden, delil niteliğinde olanların muhafaza altına alındığı, diğer malzemelerin ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay mahallinde imha edildiği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler