Eruh'ta dalgıç olmaması nedeniyle kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı

Eruh'ta dalgıç olmaması nedeniyle kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı

Şiddetli akıntı ve dalgıç olmaması nedeniyle Mehmet Salih Özalp'ı kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Siirt-Eruh Karayolu'nda sürücüsünün dönüş alacağı sırada direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, Botan Çayı'na uçtu. Arabada bulunan Sait Özalp ve Serhat Özalp atlayarak kurtulurken babaları sürücü Mehmet Salih Özalp ise araçta mahsur kaldı. 

Olay, Siirt-Eruh Karayolu'nun 15'inci kilometresinde saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mehmet Salih Özalp yönetimindeki otomobil, sürücüsünün oto yolda dönüş alacağı sırada direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 50 metre yükseklikten Botan Çayı'na uçtu.  

Otomobilin Botan Çayı'na gömüldüğü bölgenin uçurum olması nedeniyle olay yerine kepçe getirilerek yol açıldı. UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri, suya gömülen aracı tespit etmek istemelerine rağmen otomobilin suya gömüldüğü bölgenin derin ve aşırı akıntılı olması nedeniyle bir sonuç alamadı.

Bölgede dalgıç bulunmaması nedeniyle Batmanda bulunan dalgıçlar çağrıldı. Ama orada da yaşanan adli bir vakadan dolayı savcılık tarafından gelmelerine izin verilmediği öğrenildi. Şiddetli akıntı ve dalgıç olmaması nedeniyle de kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Son zamanlarda bölgede yaşanan bu tür vakalarda UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri olay yerine erken gelmesine rağmen ekiplerin içerisinde dalgıç bulunmamasından dolayı boğulma olaylarına da müdahale edilemiyor.

Mehmet Salih Özalp’ı kurtarma çalışmalarına yarın devam edileceği belirtilirken, olaydan yara almadan kurtulan Özalp’ın iki oğlunun yardım çığlıkları ve gözyaşları olay yerine gelen vatandaş ve yakınlarının yüreğini sızlattı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler