Erzincan-Erzurum Karayolunda donmak üzere olan göçmenler kurtarıldı

Erzincan-Erzurum Karayolunda donmak üzere olan göçmenler kurtarıldı

Erzincan-Erzurum Karayolunda donmak üzere olan 43 göçmen jandarma ekiplerince kurtarıldı.

İçişleri Bakanlığı, Erzincan-Erzurum Karayolunun Sansa mevkiinde terk edilen ve donmak üzere olan 43 göçmenin jandarma ekiplerince kurtarıldığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Kar yağışının etkili olduğu Erzincan-Erzurum Karayolunun Sansa mevkiinde kalabalık bir grubun yol kenarında yürüdüğünü görenler, durumu İl Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Bölgeye giden Jandarma ekiplerimiz, kimliklerini kontrol ettiği 35'i Afganistan, 8'i Pakistan uyruklu 43 kişinin, kaçakçılarca araçlarla Erzincan-Erzurum kara yolu Mercan beldesine yakın bir yerde bırakıldıklarını tespit etti. Yoğun kar yağışı ve tipi altında yol kenarına terk edilen düzensiz göçmenlerin, İstanbul'a gitmek için otogara ulaşmak amacıyla yürümeye başladıkları öğrenildi. Yaklaşık 3 saat yürümelerine rağmen otogara ulaşamayan göçmenlerin uzun süredir yemek yemedikleri ve donma tehlikesi geçirdikleri belirlendi. Göçmenler, Jandarmaya ait minibüs ile Tanyeri Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü. Mehmetçik'in burada sıcak çorba ikram ettiği ve acil ihtiyaçlarını karşıladığı göçmenler, ardından hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi." denildi.

Yapılan işlemlerin ardından 43 düzensiz göçmenin, İl Göç İdaresi'ne teslim edileceği belirtilirken, Jandarmanın, düzensiz göçmenleri yol kenarına bırakarak kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattığı kaydedildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler