​Erzincan Tercan'da yabani orkide tohumu toplayanlara 85 bin lira ceza

​Erzincan Tercan'da yabani orkide tohumu toplayanlara 85 bin lira ceza

​Erzincan'ın Tercan ilçesinde, koruma altındaki yabani orkide tohumu toplarken suçüstü yakalanan 2 kişiye yaklaşık 85 bin lira para cezası uygulandı.

Tercan ilçesi Küllüce köyü mevkiinde koruma altındaki yabani orkide tohumu toplarken suçüstü yakalanan 2 kişiye yaklaşık 84 bin 958 lira para cezası verildi.

Konuyla ilgili Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Tercan ilçesi Küllüce köyü Mevkiinde 06 Temmuz 2017 günü Doğa Koruma ve Milli Parklar Personeli ile yapılan kontrolde, 2 şahsın koruma altında bulunan ve toplanması yasak olan “Yabani Orkide” çiçeği soğanı toplandıkları tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, ele geçirilen 2 kilogram 'Yabani Orkide' çiçeği soğanı ve 2 adet kazma Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir. Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, yakalanan her şahsa ayrı ayrı 2872 sayılı Çevre Kanununa muhalefet suçundan 42 bin 479 TL idari para cezası uygulanmıştır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.