Erzincan Refahiye'de silah ve mühimmat bulundu

Erzincan Refahiye'de silah ve mühimmat bulundu

​Erzincan’ın Refahiye ilçe kırsalında düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Refahiye kırsalında toprağa gömülü vaziyette çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada, Refahiye ilçesine bağlı Söğütlü Köyü, Taşlıca Mezrası mevkiindeki ormanlık alan içerisinde operasyon düzenlendiği ve toprağa gömülü vaziyette 2 adet jelikan içerisinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen silah ve mühimmatlar şöyle: "Bir adet RPG-7 rokeatar, 3 adet RPG-7 mühimmatı, bir adet BİXİ makinalı tüfek, 200 adet BİXİ makinalı tüfek mühimmatı (mayonlu), bir adet 9 mm. çapında Browning marka tabanca, 10 adet Kaleşnikof P.T. şarjörü, 400 adet Kaleşnikof P.T. mühimmatı, 5 adet el bombası, 200 gr. C-4 plastik patlayıcı, 47 adet fünye, 1 adet Yaesu marka büyük telsiz, 4 adet Yaesu marka el telsizi, bir adet Sony marka kamera, bir adet fotoğraf makinesi, bir adet radyo, bir adet pusula, 13 adet küçük pil ve bloğu, 2 adet akım ölçer, 2 adet not defteri, 2 adet EYP düzeneği /hazır, bir adet 12 volt akü, eğitim ders notları, kablolar ve bataryalar."

Açıklamada ayrıca bölgede bir sığınak ve toprağa gömülü vaziyette 2 adet jelikan daha bulunduğu, ve arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği kaydedildi.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.