Erzurum'da "Muhtarlar Günü" etkinliği

Erzurum'da "Muhtarlar Günü" etkinliği

Erzurum'da, 19 Ekim 'Muhtarlar Günü' çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah kahvaltı yapan muhtarlar, Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Erzurum'da, 19 Ekim 'Muhtarlar Günü' çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah kahvaltı yapan muhtarlar, Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Merkez mahalle muhtarlarının hemen hepsinin katıldığı ziyaret, karşılıklı fikir alış verişi içerisinde geçti.

Muhtarlıkların temel idari birim olarak vazgeçilmez bir kurum olduğunu belirten Vali Azizoğlu, "Muhtarlık kurumu aynı zamanda tüzel kişiliktir. Yani devletin 3 tane mahalli idari birimi var; il özel idaresi, belediyeler ve muhtarlıklardır. Bu ne demektir; kendi başına karar alma, dava açma, dava da taraf olma, salma yaparak; satın alma, satma, imece usulüyle bulunduğu köy ve mahalle halkına hizmet için iş yaptırma hakkına sahiptir. Bulunduğu köyün mahallenin en küçük idari birimidir. Tüm idari işlerinden sorumludur. İnsanlar arasındaki bir takım sıkıntıların çözmesinde yetkileri vardır. Böyle önemli bir vazifenin ülkemizde vazgeçilmez olduğunu devleti idare edenlerin hepsi de yakından biliyor.” diye konuştu.

Muhtarların tüzel kişi olduğuna göre aynı zamanda bütçe yapma hakkına da sahip olduğunu dile getiren Vali Azizoğlu, şunları söyledi: “Ama içini dolduracak kaynak olmadığı için işlerini yaptırmakta zorlanıyor. Bunu valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler vasıtasıyla yaptırmaya çalışıyor. Ama bir bütçesi olsa kaynakla doldurabilsek, küçük işleri yapabilir. Örneğin, okul, cami, altyapı gibi hizmetlerini çok rahat halleder. Kapı kapı dolaşmasına ve zaman kaybetmesine gerek kalmaz.”

Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, bu yılki kutlamaların bir bayram havasında geçtiğini söyledi. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler