Erzurum Valisi Azizoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

Erzurum Valisi Azizoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

​Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimin yıldönümüdolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Birlik Günü” başlığıyla bir mesaj yayımladı.

Azizoğlu, 15 Temmuz 2016 gecesi memleketin bütün ufuklarını karartmaya azmetmiş, bir ihanet çetesi karşısındaki vakur, cesur ve alicenap tutumuyla tüm dünyaya örnek olan; vatanına, milletine, milli iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan aziz milletin onurlu duruşu her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirtti.

1960 yılında cuntacı zihniyetin yaptığı darbenin 20 yıl bayram diye kutlatıldığını ifade eden Azizoğlu, "Allah 'a çok Şükürler olsun ki 15 Temmuz da Büyük Türk Milleti bu Cuntayı bertaraf ederek, hain emeller peşinde koşanların emellerini bir kez daha kursağında bırakmıştır. Ülkemiz karşıtı siyasal örgütlenmelere ve FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmektir. 15 Temmuz gecesi halkımız bu dayanışmanın en bariz örneğini oluşturarak tüm dünyaya bu vatanın evlatlarının birliğinin bozulmayacağını göstermiştir." diye belirtti.

98 yıl önce İstiklal Mücadelemizin seyrini değiştiren Kuva-i Milliye ruhunu 15 Temmuz'da da yaşatan, iç ve dış düşmanların hain emellerine karşı direnen ve 15 Temmuz Destanı'nı yazan her bireye ayrı ayrı şükranlarını sunduklarını belirten Azizoğlu, "15 Temmuz gecesi ve devam eden günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara çağırmasıyla bütün illerimizde olduğu gibi kahraman Erzurum halkı da, coşku ve heyecanla üzerine düşen kutsal vatan görevini en güzel şekilde yerine getirmiştir. Menfur girişimi bertaraf ederek, tüm Türkiye'nin kaderini değiştiren ve demokrasiye karşı yapılan darbeye direnerek, bu uğurda Hakk'ın rahmetine kavuşan 249 şehidimizi rahmetle anıyor, 2bin 500'ye yakın gazilerimize de sıhhat ve afiyet diliyorum. Bu 249 Şehidimizin içinde; Yakup Sürücü, Murat Ellik, Edip Zengin ve Oğuzhan Yaşar olmak üzere, 4 Erzurumlu kahraman şehidimizi de rahmetle anıyorum. Vatanına, bayrağına ve milletin iradesine genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk çocuk demeden sahip çıkan ve en başta da günlerce Erzurum meydanlarını boş bırakmayan hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.