Esentepe Cami projesinin hayata geçirilmesi gerekir

Esentepe Cami projesinin hayata geçirilmesi gerekir

Batman'ın sembolü olabilecek Esentepe Cami projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı, yetkililere çağrıda bulundu.

Batman kent merkezi hızlı bir şekilde gelişirken yerleşim alanları çoğaldı. Özellikle Belde, Gap, Gültepe, Çamlıtepe ve Kültür mahallelerinde yüksek binalar yapıldı ve camiler hiç düşünülmedi. Yerleşim alanları olduktan sonra cami ihtiyacı his eden vatandaşlar batı ülkeleri gibi bina altı ve bodrum katlarını camiye çevrilmeye başladılar.

Batman genelinde bulunan cami sayısı ve cami eksikliğiyle ilgili görüştüğümüz Batman İl Müftülüğü yetkilileri, Batman merkezde 120 cami ile 30 mescidin olduğunu, bu 150 cami ve mescit içinde 40'tan fazlasının bina altı cami ve mescitler olduğunu belirtti. Yetkililer, Batman genelinde ise toplamda 209 cami ve mescidin yer aldığı bilgisini paylaşarak merkezde bulunan 150 camiden 70'ten fazlasının 150-200 kişilik kapasiteye sahip olduğunu belirtti. Yetkililer, ayrıca Batman merkezde en az 50 camiye daha ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Yaşanan cami sıkıntısını bir nebzede olsa giderilecek büyük bir cami projesi olan Esentepe projesi hazırlandı.

Batman ili geliştikçe cami sıkıntısı da yaşanmaya başladığını ve bugün itibarıyla Batman kent merkezinde yaşanan cami sıkıntısı ile ilgili İLKHA'ya konuşan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Hamit Ergin, Batman'da yetkililerce camiler için yer tahsisi yapılmadığından cami sıkıntısının yaşandığını söyledi.

"Esentepe'de cami projesini faaliyete koyma imkanı doğmuş"

Daha önce kararı alınmış Esentepe Camisi için belirlenen alanı yerinde görmek istediklerini belirten Ergin, "Esentepe maşallah çok güzel etraf düzeltilmiş ve saha cami içinde uygundur. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Batman Milletvekili iken kendisi tarafından gündeme getirilen Esentepe Camisi kaç yıldır halen gündemde duruyor ve bir türlü başlanılmadı. Batman için çok büyük bir ihtiyaç olduğu halde zaman zaman Esentepe Camisini gündeme taşıyoruz. Esentepe'de cami projesini faaliyete koyma imkanı doğmuş ve zemin hazırdır. Dolayısıyla bir an önce bu projenin faaliyete geçirilmesini özellikle mülki idarede yetkililerinden istiyoruz." dedi.  

Her ilin ruhaniyetini temsil edecek bir ibadethanesi olduğunu dile getiren Ergin, "Batman'a yakışacak, Batman'ın siluetini temsil edecek bu cami inşallah hem hayırlara vesile olur hem de yüzyıllarca Batman'ı temsil edecek ve Batman bu camiyle anılacak. İstanbul'da Çamlıca Tepesi'nde külliye şeklinde büyük bir cami yapıldı. İstanbul gelecekte o cami ile temsil edilecek. Ankara'da Kocatepe Camisi Ankara'yı temsil ediyor. Her ilin ruhaniyetini temsil edecek bir ibadethanesi bulunuyor. Bunun içinde Esentepe Cami'si düşünüldü. İnşallah bir an önce bu projeye start verilir. Bizde din görevlileri olarak bu camiye sonuna kadar destek vereceğiz. Bize düşen neyse bizde onun arkasında olacağız." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler