Esenyurt’tan Tuşba’ya yeni park

Esenyurt’tan Tuşba’ya yeni park

​İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Tuşba’ya Kardeş Belediyecilik Projesi kapsamında “Park Yapı ve Cadde İyileştirme Projesi”nin temel atma töreni düzenlendi.

Esenyurt Belediyesi ile Tuşba Belediyesi kardeş belediyecilik kapsamında Van’ın Tuşba ilçesinde bulunan Akköprü Mahallesi’nde “Park Yapı ve Cadde İyileştirme Projesi’nin” temel atma töreni düzenlendi.

Temel atma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Temel atma törenine Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Gülşen Orhan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, il protokolü ve halk katıldı.

Van’da huzur ve güven ortamının beraberinde getirdiği yatırımlara değinen Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Gülşen Orhan, “Van’ımız güzel şehrimiz huzur ve güven ortamı olduğunda ne kadar güzel yatırımları da sahiplendiğini ve gördüğünü bize gösteriyor. Her gün bir köşede çok önemli bir yatırım gerçekleşiyor. Demek ki bizim buna ihtiyacımız var. Yatırım ve sosyal projeler gerçekleşince halkın birbirine dokunuşu, huzuru, kardeşliği ve güven ortamı artıyor. Biz bu günlere kolay gelmedik. Bu güven ortamını muhafaza etmemiz gerekiyor. Bilhassa dünyada olan biteni görüyoruz. Dünya üzerinde ne çetrefilli projelerin olduğunu televizyonlarda izliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 “Sakın müdahale etmeyin”

Çocuklar tarafından kırılan, koparılan ve tahrip edilen park ağaç ve çimleri çocuklara karşı sevgi ile tekrar onarılmasını isteyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise “Her iki belediyemizden istirhamım şudur bu parkları güzel olsun diye yapmıyoruz. Bu parklarda çocuklarımız ve özellikle bu mahallenin hanımları çok fazla oturur. Hanımlarımızın bir özelliği vardır siz oturak yapsanız da o getirir kilimini halısını serer öyle oturur. Sakın müdahale etmeyin! Nasıl rahat ediyorsa öyle otursun. Çocuklarımız gelir senin çiçeğini koparır, ağacının da dalını kırarlar lütfen onlara hiç müdahale etmeyin. Şefkatli, merhametli, çocukları seven ve insan sevgisi olan bir görevliyi haftada bir dolaştırın. Kırılan veya sökülen bir ağaç varsa yenisini dikin. Eğer çim tahrip olmuşsa çok fazla masraf değil yenisini ekin.” şeklinde konuştu.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, konuşmasının devamında minaresi olmayan Toprak Kale Camii işaret etti. Minarelerden ezanların susmaması gerektiğini belirten Kadıoğlu yetkililere minare yapılması talimatını verdi.

“Van 3 yılını maalesef önceki yönetimden dolayı boşa harcadı”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, “Büyükşehir olarak Van 3 yılını maalesef önceki yönetimden dolayı boşa harcadı. 3 yılda Van’ın çok büyük bir kaybı oldu. 3 Yıllık bu ölü zamanda bizler Vanlılar olarak tekrar aklımızı başımıza alarak bu memlekete hizmet lazım dememiz gerekir. ”

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler