Eski bakanlardan Salim Ensarioğlu: Süreçte halk yok HÜDA PAR yok

Eski bakanlardan Salim Ensarioğlu: Süreçte halk yok HÜDA PAR yok

Eski bakanlardan Salim Ensarioğlu, çözüm sürecinde sadece HDP/PKK'nin muhatap alınmasının yanlış olduğunu belirterek halkla muhatabiyet kurulması gerektiğini, bölgede HÜDA PAR'ın da olduğu gerçeğini dile getirdi.

3 dönem Bakanlık yapan Diyarbakır'lı Salim Ensarioğlu, çözüm süreciyle ilgili bir gazeteye yaptığı açıklamalarda çarpıcı gerçeklere dikkat çekerek "Böl­ge­de yal­nız­ca HDP yok. HÜ­DA­-PAR da var, aşi­ret­ler var, bir sü­rü ai­le­ler var. Ne­re­den ba­kar­sa­nız böl­ge­nin ya­rı­sı on­la­ra oy ver­mi­yor. Tür­ki­ye ge­ne­li­ne bak­tı­ğı­nız za­man 10-11 mil­yon in­san Kürt ola­rak oy kul­la­nı­yor, on­la­rın al­dı­ğı 2, 2 bu­çuk mil­yon oy. Yüz­de 20-25. Di­ğer­le­ri on­la­ra oy ver­mi­yor. E oy ver­me­yen­le­ri de sen on­la­rın kon­tro­lü­ne ve­re­mez­sin. Za­ten bu ba­rı­şın bir sa­ca­ya­ğı ek­sik­tir." dedi.

Ensarioğlu açıklamasında, "Ak­li İn­san­lar ola­rak se­çi­len­ler böl­ge­ye ge­li­yor­lar. Bi­ze bir şey sor­ma­dan ge­lip hak­kı­mız­da ka­rar ve­ri­yor­lar. Ne­re­de ka­rar ve­ri­yor? STK’­lar­da. Her gi­den ay­nı adam­la gö­rü­şü­yor. Bir kıs­mı mil­let­ve­kil­li­ği­ne oy­nu­yor, bir kıs­mı da Kürt­le­rin bur­ju­va­zi­si gi­bi işi­ni yü­rü­tü­yor." ifadelerini kullanıyor.

Süreçte halk yok HÜDA PAR yok

Çözüm sürcinde muhataplık sorunu olduğunu belirten Ensarioğlu, "Sü­re­cin 3 sa­ya­ca­ğı var­dır. Şu an iki sa­ca­ya­ğı var. Dev­let­le PKK var. Üçün­cü­sü olan halk yok­tur. Halk ne­dir? Ora­da­ki ağa­dır, şeyh­tir, med­re­se ali­mi­dir, sey­da­dır, HÜ­DA­PA­R’­dır. Me­se­la ben şeyh ai­le­sin­de­nim. Ba­ğım­sız ola­rak 30-40 bin oy alı­yo­rum. E şim­di bu­ra­da ben de va­rım. Ben ve ai­lem ko­ru­cu­luk sis­te­mi­ne kar­şı idik ama ko­ru­cu­lar ko­nul­muş. Sen ada­ma si­lah ver­miş­sin. On­lar­dan da adam öl­müş. Bu­gün di­yor­sun ki sen dur. Ağa sen de dur, şeyh sen de dur, ben PKK’y­la ba­rı­şı­yo­rum... E sen ara­dan çık­tı­ğın an­da on­lar bir­bi­ri­ni öl­dü­re­cek." şeklinde konuştu.

Salim Ensarioğlu Kimdir

1955 yı­lın­da Di­yar­ba­kı­r’­da doğ­du. DYP'de 3 dö­nem ba­kan­lık yap­tı. 2 de­fa idam­la yar­gı­lan­dı. De­mok­rat Par­ti­li ba­ba­sı Şeyh Ab­dur­rez­zak En­sa­ri­oğ­lu, 27 Ma­yıs dar­be­sin­den son­ra sür­gü­ne gön­de­ril­di. Ada­let Par­ti­si Mil­let­ve­ki­li abi­si Ab­dül­la­tif En­sa­ri­oğ­lu da 12 Ey­lül dar­be­ci­le­ri ta­ra­fın­dan sür­gün edil­di. (Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.