Eski Başbakan Yardımcısı Arınç'tan FETÖ tutuklusuyla ilgili açıklama

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç'tan FETÖ tutuklusuyla ilgili açıklama

​Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, FETÖ'den tutuklanan Mustafa Türk'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, FETÖ tutuklusu 82 yaşındaki Mustafa Türk'le ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç, 15 Temmuz öncesi Fethullah Gülen’i sevip saymayan insan bulmak neredeyse imkansız olduğunu söyleyerek, Türk için, "Darbeyle uzaktan yakından alakası yok" dedi.

Arınç, Türk ile ilgili iddialara yönelik yaptığı açıklamada, "15 Temmuz öncesi için kendisinin Fethullah Gülen'i sevdiğine, saydığına şehadet ederim ! Ve yine şehadet ederim ki, 40 yıllık tanışıklığımız süresince, kendisinin en ufak bir kötülüğüne, devlete ve millete karşı su-i kastına şahit olmadım ! Kendisi hakkında kimseden en ufak kötü bir söz de duymadım! Darbeyle uzaktan yakından ilgisi ve alakası olmayan Mustafa Türk'ün 15 Temmuz öncesi Gülen'i sevip sayması ve sadece öncülük ettiği eğitim faaliyetlerine kendi imkanları dahilinde destek vermesi suç ise, bu ülkede bu suça ortak olmamış insan bulmak neredeyse imkansızdır!" dedi.

Arınç açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "82 yaşında, çok ciddi sağlık sorunları olan ve başkasından yardım almadan hareket edemeyen yaşlı bir insanı tutuklu yargılayan ve ellerini kelepçeleyen irade, milletin iradesi değildir. O irade, hukuk siyasetin köpeğidir diyen ve Mustafa Türk örneğindeki gibi mağduriyetlere yol açan hukuksuz yargı süreçleri için, büyük bir sevinçle, Türk yargısı son 50 yılın altın devrini yaşıyor diyenlerin iradesidir. Geldiğimiz şu noktada lafı sağa sola eğip bükmeye hiç gerek yok! O iradenin nihai hedefi, alçak bir darbe teşebbüsünü bahane ederek, darbe ile uzaktan yakından alakası olmayan insanlara atf-ı cürümde bulunup mağduriyetler oluşturmak, 2019'da siyaseti Erdoğan'sız ve AK Parti'siz dizayn etmek ve nihayetinde arzuladıkları 'rövanşa' erişmektir!"

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.