Eski CIA Direktörü'nden Trump'a: Rezil demagog

Eski CIA Direktörü'nden Trump'a: Rezil demagog

Eski CIA Direktörü John Brennan, ABD Başkanı Donald Trump için "Aldığın rüşvetler, yolsuzluklar ortaya çıktığı zaman tarihin tozlu sayfalarında yer alacaksın. Rezil demagog. " dedi.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) eski Direktörü John Brennan, ABD Başkanı Donald Trump için “Amerika’yı yıkamayacaksın, Amerika seni yenecek. Aldığın rüşvetler, yolsuzluklar ortaya çıktığı zaman tarihin tozlu sayfalarında yer alacaksın. Rezil demagog.” ifadelerini kullandı.

Eski CIA Direktörü John Brennan, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktör Yardımcısı Andrew McCabe’in işine son verilmesinin ardından Trump’ı hedef aldı.

2013-2017 döneminde CIA başkanlığı yapan Brennan, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri kullandı: “Aldığın rüşvetler, ahlaki alçaklıkların ve siyasi yolsuzlukların ortaya çıktığı zaman aşağılanarak tarihin tozlu sayfalarında hak ettiğin yeri bulacaksın. Andy McCabe’i günah keçisi ilan edebilirsin, fakat Amerika’yı yıkamayacaksın, Amerika seni yenecek.”

2016 yılındaki başkanlık seçimlerinde yaşandığı iddia edilen yolsuzlukların soruşturulduğu komisyonda da konuşan John Brennan, Trump'a "rezil demagog" dedi.

Trump'tan ise eski CIA Direktörüne yanıt gecikmedi. Trump, Twitter üzerinden açıklama yaparak FBI'da üst düzeyde yolsuzlukların olduğunu belirterek “İstihbarat Komitesi’nin sonuç verdiği gibi, Rusya ile Trump kampanyası arasında bir anlaşma yoktu. Ancak FBI’da, adalet ve devletin en yüksek seviyelerinde muazzam bir sızıntı, yalan ve yolsuzluk vardı.” dedi.

FBI'nın iki numarası görevinden alındı

Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktör Yardımcısı Andrew McCabe emekliliğine iki gün kala önceki gün görevinden alındı.

Adalet Bakanı Jeff Sessions konuyla ilgili yaptığı açıklamada yürütülen iç soruşturma sonucuna göre McCabe'in kurumla ilişiğini kestiklerini duyurdu.

Başkanlık seçimi sonrası açılan Rusya soruşturmasına bakan isimlerden biri olan McCabe, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhuriyetçilerin hedefindeydi.

McCabe'in bugün emekli olması bekleniyordu.

Daha önce de Rusya soruşturması kapsamında 9 Mayıs 2017'de eski FBI Direktörü James Comey Trump tarafından kovulmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.