Eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi hakkında yakalama kararı

Eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi hakkında yakalama kararı

Yemen savcılığı, eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ve yakın çevresindeki 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Yemen savcılığı, Husi Hareketine karşı istifa etmek zorunda kalan eski Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ve yakın çevresindeki 7 kişi hakkında ulusal egemenliği tehlikeye atmak suçlamasıyla yakalama emri çıkardı.

El Mesire televizyonunun haberine göre, Yemen savcılığının yakalama kararını bir yazı ile içişleri bakanlığı ile güvenlik teşkilatlarına gönderdiği ve Mansur Hadi ile Abdulkerim Ali el-Aryani, Riyad Yasin Abdullah, Sultan Hişam Huzam Şemsan el-Unvani, Abdulaziz Ahmed el-Cabbari, Ahmed Avad bin Mubarek, Ali Hasan Ahmedi, Abdulvahab Ahmed el-Unsi ve Muhammed Muhammed el-Kahtan’ın tutuklanmasını istediği bildirildi.

22 Ocak’ta  Husi halk hareketine karşı cumhurbaşkanlığından istifa etmek zorunda kalan Mansur Hadi, 20 Şubat’ta başkent Sana’dan doğum yeri olan Aden’e gitmiş ve 25 Şubat’ta istifasını geri aldığını açıklamış, ardından da 23 Mart’ta ülkesine uluslararası müdahalede bulunulması çağrısı yapmıştı.

Suudi rejiminin Amerika ve Siyonist İsrail desteğiyle Mansur Hadi'nin çağrısını gerekçe göstererek 26 Mart'tan itibaren Yemen'e  "Kararlılık Fırtınası" operasyonuyla! yaptığı hava saldırılarında çoğu sivil ve çocuk olmak üzere 3 bin 700 kişinin katledildiği bildiriliyor.

Mansur Hadi halen Suudi Arabaistan'da bulunuyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.