Eski İhvan lideri Akif için gıyabi cenaze namazı kılındı

Eski İhvan lideri Akif için gıyabi cenaze namazı kılındı

​Mısır zindanında hayata gözlerini yuman eski İhvan liderlerinden Muhammed Mehdi Akif için Muş’ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dün Mısır zindanında hayatını kaybeden eski İhvan liderlerinden Muhammed Mehdi Akif için Muş’ta Salih-Muhlise Çağlayan Camii'nde ikindi namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazı sonrasında bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını AGD üyesi Talip Tuğrul okudu.

89 yaşındaki Akif’in uzun süre zindanda tutulduğuna değinen Tuğrul, “İhvan-ı Müslimin'in rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif, dün kaldırıldığı hastanede hakka yürümüştür. Cenabı Allah cihadını kabul, şahadetini kutlu eylesin. 89 yaşındaki Merhum Mehdi Akif, Mısır'da uzun zamandır cezaevinde tutuklu bulunuyordu. Sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından nakledildiği Kasr el-Ayni Hastanesi'nde emaneti onurlu bir şekilde sahibine teslim etti. Merhum Şehit Haşan El Benna'nın cenaze namazında olduğu gibi Mehdi Akif'in cenaze namazına da halkın katılmasına müsaade edilmedi ve defin işlemi sadece aile bireyleri tarafından gerçekleştirildi. Buna karşın İslam coğrafyasının dört bir yanında, bugün burada olduğu gibi Merhum Mehdi Akif'in gıyabi cenaze namazı kılındı ve kılınacak.” ifadelerini kullandı.

Müslüman ülkelerin çatışarak çözebilecekleri bir meselelerinin olmadığını ifade eden Tuğrul, “Arakan'dan Libya'ya, Suriye'den Yemen'e İslam dünyasında yaşanan acı olaylar bize İslam Birliği'nin ve kardeşlik hukukuna riayet etmenin önemini göstermektedir. Müslümanların arasında çatışarak çözebilecekleri tek bir mesele yoktur. Müslüman ülkeler ve topluluklar mutlaka oturup konuşmalıdırlar. Hakkın üstün tutulduğu yeni bir dünya nizamı ancak Müslümanların birbirlerini dinlemeleriyle ve anlamalarıyla tesis edilebilir.” şeklinde konuştu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.