Eski Orduevini tinerciler mesken tuttu

Eski Orduevini tinerciler mesken tuttu

Kışlaların Şehir merkezinden uzaklaştırılmasıyla boşaltılan Van İl Jandarma Alay Komutanlığı Mahfeli (Orduevi), tinercilerin mekânı haline geldi.

21 Aralık 2006’da Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile imzalanan protokol gereğince, MSB’ye tahsisli arazilerin kıymet takdir bedeli oranında TOKİ’ye devri karşılığında, ihtiyaç duyulan yerlerde lojman yapılıyor.  Kışlaların şehir merkezinden uzaklaştırılması  yasasıyla, Van’daki askeri alanlar,  bu protokol kapsamında TOKİ’ye devredildi. Ancak geçen bunca zamana rağmen, söz  konusu  alanlarda  yetkililerin herhangi bir çalışma başlatmaması binaları tinerci mekânı haline getirdi.

Bahçesi geçici ücretli otopark olarak kullanılan Van İl Jandarma Alay Komutanlığı Mahfeli (Orduevi)  binası,  uyuşturucu kullanıcılarının kullandığı çeşitli uyuşturucu madde artıkları  ile boş içki şişeleri bulunuyor.

Kötü görüntü oluşturan bu binalar özellikle akşam saatlerinde yaşları çoğunlukla 18’in altında olan çocuk ve gençlerin, okulda olmaları gerekirken bu binalarda  uğrak  mekânı haline getirmeleri, tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Madde bağımlılarının ya da alkoliklerin mekânına dönüşen bu binalardan mahalle halkı da rahatsız.

Bu tür ortamların varlığı çocuklar için kötü örnek teşkil ediyor. Vatandaşlar  bu durumdan rahatsız olduklarını belirterek,  bu tür binaların bir an önce yıkılması gerektiğini  dile getirdi. (Sedat Karatay-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.