Eskişehir’de Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Eskişehir’de Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Cunta mahkemesinin salonunda şehadete erişen Muhammed Mursi için Eskişehir’de gıyabi cenaze namazı kılınarak, basın açıklaması düzenlendi.

Eskişehir Sivil Toplum Kuruluşları, cuntanın mahkeme salonunda şehadete kavuşan Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılarak, basın açıklaması düzenledi.

Reşadiye Cami’sinde İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasında, cuntacı Sisi ve ikiyüzlü Avrupa’ya tepki gösterildi.

Kardeşlik Platformu’nun organize ettiği basın açıklamasını, STKlar adına İHH Eskişehir temsilcisi Musa Karadaş okudu. Açıklamasında Karadaş, Mursi’nin şehadeti sadece ailesini ve dava arkadaşlarını değil, tüm İslam dünyasını yasa boğduğunu söyledi.

Karadaş, “Mursi’nin şehadeti sadece ailesini ve dava arkadaşlarını değil, tüm İslam dünyasını yasa boğmuş, Mısır’da unutulmaya yüz tutmuş zulmü bir kez daha gündeme getirmiştir. Mursi’nin 6 yıllık tavizsiz mücadelesi ve şehadeti bir kez daha göstermiştir ki, Mısır’da direniş ve mücadele devam etmektedir. Son bir asırdır zalimlere ve emperyalistlere karşı savaşan Mısır halkı, tüm sinmiş görüntüsüne rağmen şehitler vermeye ve hala ayakta olduğunu haykırmaya devam etmektedir. Mursi, Mısır’da Hasan El-Benna’dan itibaren devam eden lider kadrolarının hayatını ve mücadelesini şehadetle taçlandırma geleneğinin son halkası olmuştur.” dedi.

Siyonizmin bekçiliğini yapan Mısır cuntası, Batıdan ve özellikle Trump yönetiminden aldığı destekle ülke içinde her türlü hukuksuzluğu ve cinayeti işlediğine dikkat çeken Karadaş, şunları söyledi:

“Siyonizmin bekçiliğini yapan Mısır cuntası, Batıdan ve özellikle Trump yönetiminden aldığı destekle ülke içinde her türlü hukuksuzluğu ve cinayeti işlerken, Mursi’nin şehadeti bu hukuksuz rejimin ve dış destekçilerinin bölgesel projelerinde yeni bir aşamaya geçtiklerinin işaretidir. Hapiste bile olsa meşru bir liderin varlığı, dengelerin her an değişebileceği Ortadoğu’da emperyalistlerin planlarını bozabilecek bir riski barındırmaktaydı. Yaşananlar göstermiştir ki, içeriden çıkma konusunda küçük bir ihtimal olsa bile, cunta ve onun destekçileri Mursi’nin ve onun liderlik ettiği Müslüman kadroların potansiyeli ile yüzleşmekten hala korkmaktadır. Mısır’dan gelen ekonomik ve siyasi göstergeler bu yozlaşmış rejimin ömrünün fazla uzun sürmeyeceğini göstermektedir. Sisi cuntasının ortadan kalkması halinde Mısır’da hapiste bile olsa Batı ve Siyonizm karşıtı bir alternatifin bulunması emperyalistleri huzursuz etmiştir. Darbecilerin dışarıda en büyük destekçileri ABD ve Avrupa Birliği olsa da, bölgedeki en önemli finansörleri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’dir. Şu ana kadar Batılı ülkeler Mısır’a 30 milyar dolarlık silah ve teçhizat vermişler, Suud ve Emirlik yönetimleri de 14 milyar dolarlık yardım yapmışlardır.”

Kılınan gıyabi namazı ve yapılan basın açıklamasına Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklaması yapılan duayla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.