Eskişehir’de"Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı" semineri

Eskişehir’de"Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı" semineri

​İdeal Eğitim Vakfı tarafından Eskişehir’in Bozüyük ilçesinde “Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı” temalı seminer düzenlendi.

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından, Eskişehir’in Bozüyük ilçesinde “Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı” semineri düzenlendi. Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminer, Ebubekir Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Şeyh Edebali Dernek Başkanı Murat Sap, 2019'un mart ayında kurulan İdeal Eğitim Vakfı’nın yapacağı tüm çalışmaların eğitim temeli üzerine bina ettiğini belirtti.

Sap, “İDEV, her ay yapılacak bu seminerlerin konusunu evlilik, aile kurumu, çocuk eğitimi, neslin muhafazası, sosyal medya kullanımı, ahlaki yozlaşma, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı, bilinçli bir toplumun inşası, ideal insan olarak belirledi. Her ay bu konulardan birisini işlemeyi hedeflemektedir.” dedi.

"Eğitim, hiç kuşkusuz insanın ve dolayısıyla toplumun temel ihtiyacıdır.” diyen Sap, şunları söyledi: “İnsanın da toplumun da terakkisi eğitimle mümkündür. Nitekim bir toplumda eğitim kalitesi ne kadar yüksek olursa, o toplumdaki medeni seviye de o oranda yüksek olur. Bize göre ideal eğitim, insan davranışlarına müspet yönde şekil verme eylemidir. Hayatın hakikatlerini idrak eden, Rabbini tanıyan, kendini bilen, ahlaklı, kendisine, ailesine ve topluma faydalı olmaya çalışan şuurlu insanların yetişmesi için programlı çalışma sürecidir.”

Programda, Dr. Tahir Karaaslan ile İlahiyatçı Yusuf Tutak,  uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı üzerine birer sunum yaptılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.