Esnaf bir bir kepenk kapatıyor

Esnaf bir bir kepenk kapatıyor

Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı büyük sıkıntılar yaşayan Mardin esnafı, bir bir kepenk kapatıyor.

Türkiye’de ve özellikle bölgede yaşanan olaylardan en çok etkilenen kesimlerden biri de esnaf oldu. Olaylardan dolayı iş yapamaz hale gelen Mardin esnafı, bir bir kepenk kapatıyor.

Neredeyse her gün açtıkları dükkânlarını siftah dahi yapamadan kapatmak zorunda kaldıklarını söyleyen esnaf, olaylar yüzünden kira masraflarını dahi çıkaramadıklarını belirtiyor.

“Yüzlerce esnaf kepenk kapattı”

Yaşanan olaylar nedeniyle hem maddi hem de manevi anlamda etkilendiklerini söyleyen Abdulvahap Baki, biran önce bu olayların bitmesini temenni etti. Baki “Geçen seneye oranla yüzde 80 işimiz düşmüş. Özellikle Mardin’de kira fiyatları çok yüksek, kiramızı dahi ödemekte artık zorlanıyoruz. Patlamalardan dolayı artık kimse ne yatırım yapıyor ne de alışveriş yapıyor. Yüzlerce esnaf kepenk kapattı, böyle devam ederse bizim aynı durumu yaşayacağız. Devletin küçük esnafa ayrıcalık tanıyarak vergi muafiyeti konusunda yardımcı olmasını bekliyoruz.” dedi.

“Olayların bitmesini temenni ediyoruz”

Yaşanan olaylar yüzünden birçok esnafın işyerlerini kapatmak zorunda kaldığına değinen Abdulgaffur Özgün, “Bu olaylardan sonra işlerimiz çok düştü. Bu yüzden kepenk kapatıp işlerine son veren birçok esnaf arkadaşımız oldu. Bu olayların bitmesini ve rahata kavuşmayı temenni ediyoruz.” dedi.

“İşyerimi kapatmak zorunda kaldım”

Kirasını ödeyemediğinden dolayı 8 elemanıyla beraber işsiz kaldığını dile getiren Mesut Öztürk, “8 elemanımla beraber çalıştığım 2 katlı bir kafem vardı. 10 ay kira ödeyemediğim için kapatmak zorunda kaldım. Bu olayların artık bir neticeye vardırılıp son bulmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.