Esnaf ve vatandaşlar çeşmelerin onarılmasını istiyor

Esnaf ve vatandaşlar çeşmelerin onarılmasını istiyor

Siirt’te vatandaşların oturabileceği alanların yer aldığı Güres Caddesinde çeşmelerin kırılması ve bir daha onarılmamasına tepki gösteren esnaf ve vatandaşlar, çeşmelerin biran önce onarılmasını istiyor.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte etkisini attıran sıcaklıklardan insanlar çok fazla etkileniyor. 2006 yılında trafiğe kapatılan ve insanların oturabileceği alanların yer aldığı Güres Caddesinde çeşmelerin onarılmamasına tepki gösteren esnaf ve vatandaşlar, çeşmelerin biran önce onarılmasını istiyor.

Güres Caddesinin Siirt için çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken esnaflardan Ümit Karataş, “Gezip dolaşabildiğimiz tek caddede su içip, elimizi yüzümüzü yıkayabileceğimiz çeşmelerin olmaması kabul edilebilir bir şey değil.” dedi.

 Tankerle ağaç sulamak çağdışı kaldı ve caddede çeşme olmaması bir eksikliktir

"Alt yapısı olmasına rağmen caddemizde bir tek çeşme bulunmamaktadır.” diyen Karataş, “Bundan şikâyetçiyiz. Çeşme olsa esnaflar hiç olmazsa dükkânlarının önünü yıkar, tozunu kaldırır, ağaçları sular, hayvanlar da sudan faydalanır. Bu Siirt için bir eksikliktir. Belediyenin bu kadar basit bir hizmeti bile yapmaması kabul edilebilir bir şey değildir. Eski bir tanker akşamüzeri Kezer Çayından su alıp caddedeki ağaçları suluyor. Bu bana çok saçma geliyor. Kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz. İnsanların yoğun olarak kullandığı böylesi bir caddede, 10-15 metrede bir çeşme olması gerekiyor. Tankerle ağaç sulamak çağdışı kaldı. Çeşmeler bir an önce onarılsın, bütün esnaflar faydalansın.” ifadelerini kullandı.

Güres Caddesinde esnaflık yaptığını ve meselenin sadece insanların ellerinin yüzlerini yıkama meselesi olmadığını belirten Ekrem Özalp, bir yangın çıkması durumunda müdahale edebilecekleri suyun olmadığına dikkat çekti.

İnsanların ellerini, yüzlerini yıkayacakları veya bir bardak su içebilecekleri bir çeşme bile yok

Allah korusun caddede bulunan bir mekânda yangın çıksa itfaiye aracının girmesi çok zor. Bu caddeye gelen insanların su içebilecekleri, ellerini yüzlerini yıkaya bilecekleri çeşmeler kurulsun ama bunun yanında olası bir yangın esnasında, yangına müdahale edebileceğimiz itfaiye çeşmeleri de kurulmalıdır. Bu caddenin alt yapısı buna uygundur. Bu çağda insanların su içebilecekleri yerlerin olmaması gibi bir durumun yaşanması çok ayıp, bu güne kadar Belediyenin şimdiye kadar bu çeşmeleri yapmaları gerekiyordu. Siirt’in en işlek caddesi, gezip dolaşıyorlar, dışardan Siirt’i gezmeye gelen vatandaşlara yöresel ürünler, genelde bu caddede tanıtım yapılıyor ama insanların ellerini, yüzlerini yıkayacakları veya bir bardak su içebilecekleri bir çeşme bile yok.” şeklinde konuştu

Caddede insanların en yoğun olduğu saatlerde bahçelerin sulanmasının insanları rahatsız ettiğini ifade eden Özalp, bunun yerine her bahçenin başında bir çeşmenin yapılması durumunda bu sorunun ortadan kalkacağını belirtti.

“Suyu olmayan esnaflar için gerçekten çok zor bir durum”

Kayyum döneminde bu caddede çeşmelerin olduğunu ama çalışmadığını belirten esnaflardan Fatih Aslan, “Çeşmeler tamamen kırıldı. Şu anki belediye yönetimi bu sorunu çözmelidir. Caddede belirli  arlıklarla çeşmeler yapılırsa çok iyi olur. Suyu olmayan esnaflar için gerçekten çok zor bir durumdur. İşyerlerimizin önünü yıkayamıyoruz. Bu çeşmelerin tamir edilmesini istiyoruz.” şeklinde  konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.