Esnafın ırkçı afişi tepki çekti

Esnafın ırkçı afişi tepki çekti

Denizli'de bir esnafın, iş yerine astığı, "İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez, girerse dayak yer" yazılı afişi tepki çekti. Esnaf, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Denizli'de bir dükkân camına asılan afişte, ‘İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez, girerse dayak yer’ ifadeleri yer alması tepkilere neden oldu.

Olay, Denizli Merkezefendi ilçesi Çınar mevkiine yakın bir tostçuda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tostçu dükkanının sahibi, dükkanın camına ırkçı ve tehditkar bir afişler astı.

Afişlerin birinde "İran, Suriye, Afgan müşteri bu işyerine giremez, alışveriş yapamaz, girerse bu mekanda dayak yer" ifadesi yer alırken diğer afişte ise Suriye, İran ve Afganistan bayraklarının üzerine çarpı işareti atıldığı görüldü.

Afişte, "Suriye, İran, Afgan kişiler bu iş yerine girerse dayak yer, sorumluluk kabulümüz değildir" ifadelerine yer verildi.

Olayın sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde yer alması üzerine afişi asan esnafın gözaltına alındığı, ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan işlem yapılmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.