Esnaflardan darbe girişimine ortak açıklama

Esnaflardan darbe girişimine ortak açıklama

Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, düzenledikleri basın açıklamasıyla darbe girişimine tepki gösterdiler.

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi ile ilgili Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından gönderilen ortak metin tüm Türkiye genelindeki 82 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğiyle birlikte Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği okundu.

Basın açıklamasını Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hayati Aydemir okudu. Açıklamaya, birliğe bağlı oda başkanları da katıldı.

Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hayatı Aydemir basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini açıkça tehdit eden 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi karşısında, Ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte 20 milyonluk bir büyük camiayı temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, hiç düşünmeden, canları pahasına, cesaret ve kararlılıkla, dimdik ayakta durmuştur. Ülkesine, milletine ve devletine sahip çıkan vatandaşlarımızın sokaklara ve meydanlara korkusuzca ve cesaretle çıkarak, demokrasi nöbeti tutmaları ve demokrasiye sahip çıkmaları, bugün olduğu gibi geleceğimizin de en büyük teminatıdır. Demokrasiyi sahiplenme noktasında; esnaf ve sanatkarlarımız, her zaman olduğu gibi, tek vücut halinde ve sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima, Devletimizin ve milletimizin yanında yer alacaktır.” (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.