Şanlıurfa'da esnaftan Yeşilay Elçisi Projesine ilgi

Şanlıurfa'da esnaftan Yeşilay Elçisi Projesine ilgi

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi, "Yeşilay Elçileri Projesi" kapsamında kentteki esnafları dolaşarak madde bağımlılığı ile mücadelede esnaftan destek istedi.

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi tarafından üç ay önce hayata geçirilen Yeşilay Elçileri Projesi" devam ediyor.

Yeşilay Şanlıurfa Şubesi’nin, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda “Yeşilay Elçisi” olma teklifini kabul eden esnaflar, yapılan uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.

Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, 30 gönüllü ile kentin dört bir yanında çalışmalar yürüttüklerini belirterek, projenin dört ay daha devam edeceğini söyledi.

Çelik, “Yeşilay Şanlıurfa Şubesi olarak genel merkezimiz tarafından şubelere verilen ‘Yeşilay Elçileri Projesi’ni kentimizde aktif olarak hayata geçirmiş bulunmaktayız. Üç ay önce projenin tanıtımı ile ilgili başlattığımız çalışma ile gönüllülerimizi tespit ettik. İki haftadır sahada esnaf elçilerimizi belirliyoruz.” diye konuştu.

Amaçlarının madde ile mücadele konusunda esnafların desteğini sağlamak olduğunu ifade eden Çelik, “Bağımlılıkta mücadelede;  esnaflarımızı da aktif duruma getirmek, bilgilendirmek, duyarlı hale getirmek ve gençlerimize sahip çıkmalarını istiyoruz.  Bunu da gönüllülerimizin desteği ile yapıyoruz. Urfa’nın bu sıcak günlerinde 30 kişilik gönüllü ekibimizle esnafımızı ziyaret ediyoruz. Yeşilay’ı tanıtıyoruz ve faaliyetlerimizi anlatıyoruz. Esnafımıza ‘Yeşilay Elçisi’ olmaları için teklifte bulunuyoruz. Öncelikle esnafımızı izliyoruz, herhangi bir zararlı alışkanlık kullanmıyorsa bu teklifi yapıyoruz. Elçilik teklifini kabul eden esnafı kayıt altına alıyoruz. Daha sonra onlarla bağlantıya geçiyoruz. Periyodik olarak elçilerimizi 3 ya da 4 defa ziyarette bulunacağız. Daha sonra esnaflarımızı konu ile ilgili eğitime davet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Projeyle madde bağımlılarını merkezlerine yönlendirildiğine dikkat çeken Çelik, “Şanlıurfa’da iki yerde Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) var. YEDAM’da verdiğimiz hizmetler tamamen ücretsizdir. YEDAM hem bağımlılara hem de ailelerine yönelik çeşitli seansları oluyor. Gelen bağımlılarla ilgili ayakta rehabilite, ilaç tedavisi ve işsiz ise istihdam ile ilgili yönlendiriyoruz. Amacımız burada hem vatandaşlarımızı ve aileleri bilgilendirme hem de gençlerimizi bu tür zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamaktır. Bu manada bizlere projeyi veren genel merkezime, Şanlıurfa’da bize kolaylık sağlayan Valimiz Abdullah Erin’e, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, esnafımıza basınımıza, muhtarlarımıza, esnaf odalarına ve basınımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“Gençlerimizi tamamen bu bataklıktan kurtarmayı hedefliyoruz”

Şanlıurfalı esnafın projeyi benimseyerek destek verdiğine vurgu yapan Çelik, “İnşallah projenin neticesinde kentimizdeki bağımlı gençleri tamamen bu bataklıktan kurtarmayı hedefliyoruz. Halkımız bu konuda çok duyarlı çok istekli,  severek bizlere destek veriyor. Urfa’nın değişik noktalarında yaptığımız çalışmalarda esnafımız bizi çok iyi karşılıyor. Bizlere ikramda bulunuyor, teklifimizi anında kabul ediyor. Teklifimizi çok anlamlı buluyorlar, insani bir duruş sergiliyorlar. Hem inancımız hem de insanlığın gereği olduğunu söylüyorlar. Bu da bizi sevindiriyor. Onun için çalışmalarımızı canla başla sürdüreceğiz.” dedi.

İLKHA'ya teşekkür

Esnaftan gelen dönütler hakkında bilgi veren Çelik, “Yaptığımız çalışmalardaki geri dönüşümler yaptığımız ikinci tur ziyaretlerde belirlenecek. İkinci turda da geri dönüşüm formlarımız var. Esnaf kaç kişiye bilgi verdi? Esnaf kaç kişiyi YEDAM’lara yönlendirdi? Kaç kişinin maddeden arınmasını sağladı? Esnaftan yaptığımız çalışmalarla ilgili bize bilgi verenler ve telefonla arayıp teşekkür edenler oluyor. Asıl geri dönüşümler tahminen 500 esnafımızı ziyaret ettikten ve elçilerimizi tespit ettikten sonra daha net ortaya çıkacak. Sonuçlarımızı da kamuoyu ile paylaşacağız. İlke Haber Ajansı’nın özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda ilkeli davrandığını, sözünde durduğunu ve haberi çarpıtmadan, vatandaşın yararına haber yaptığı için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yeşilay Elçisi olmayı kabul eden esnaf Ahmet Dağbaşı, projeyi çok beğendiğini belirterek, “İnşallah gençlerimiz kötü yola düşmez. Sigara, uyuşturucu madde vb. kötü alışkanlıklardan uzak durur. Halkına ve Devletine yardımcı olur. Yeşilay Elçileri Projesi’ni çok beğendim. Allah kimseyi kötü yola düşürmesin. Uyuşturucu, sigara, alkol gençlerimiz içmesinler.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler