Etkili yağmur nedeniyle okulun duvarı yıkıldı

Etkili yağmur nedeniyle okulun duvarı yıkıldı

Gaziantep’te etkili olan dolu ve aşırı yağmur nedeniyle bir okulun duvarı otobüs durağının üzerine yıkıldı. Durakta kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde bulunan Türkan Mehmet Akcan İlkokulu’nun duvarı etkili olan dolu ve aşırı yağmur nedeniyle, otobüs durağının üzerine yıkıldı. Otobüs durağında kimsenin olmaması ise büyük bir faciayı önledi.

Olay, dün akşam saatlerinde, Şehitkamil ilçesi 29 Ekim Mahallesi Maaşkuyu üzerindeki Türkan Mehmet Akcan İlkokulu’nda yaşandı. Öğle saatlerinden sonra aniden etkili olan yağmur ve dolu yağışı nedeniyle kentte hayat durma adeta noktasına gelirken, etkili olan yağış nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı.

Sağanak yağmur ve dolu yağışı dışarıda olanlar ile trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı. Aniden bastıran dolu yağışı yerleri beyaza bürüdü. Yolları kaplayan su birikintileri maddi hasarlı kazalara neden olurken birçok noktada trafiğin aksamasına neden oldu.

Etkili sağanak yağıştan dolayı Türkan Mehmet Akcan İlkokulu da nasibini aldı. Yağışın ardından okulun bahçe duvarı Maaşkuyu caddesinde bulunan otobüs durağının üzerine yıkıldı. Yıkılan duvar nedeniyle yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı.Yıkılan duvarın altında bulunan durak kullanılamaz hale geldi.

Olay yerine gelen polis, otobüs durağı ile okulun etrafını şerit ile çevirerek vatandaşları olay yerine yaklaştırmazken, araç trafiği ise kontrollü bir şekilde sağlandı. Okulun tatil olması ve yağmur sebebiyle bahçede çocukların olmaması daha büyük bir tehlikeyi önledi. Okulun duvarının yıkılma anı ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi.

Öte yandan D 400 İpek yolu üzerinde bir aracın  yol kenarında bulunan menfeze düşmesi sonucu otomobil sürücüsü hafif bir şekilde yaralandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler