‘eTwinning bölge çalıştayı ‘ Van’da yapıldı

‘eTwinning bölge çalıştayı ‘ Van’da yapıldı

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde beş ilden öğretmen ve eğitimcilerin katılımıyla yapılan eTwinning bölgesel çalıştayı start aldı.

Öğretmenlerin proje kapasitelerini geliştirmeli, bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak, okulların her hangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak, Avrupa’da okul işbirliğini teşvik etmeye yönelik yapılan ‘eTwinning bölge çalıştayı’ Van’da başladı.

Bir otelde başlayan ve iki gün sürecek olan bölge çalıştayına İl Milli Eğitim Müdür Vekili Celal Gezici, İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Proje İl Koordinatörü Mehmet Zülküf Kaya, Proje Uzmanı Nevzat Uçar, Van Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç, kurum temsilcileri, öğretmenler ve eğitimciler katıldı.

Çalıştayda öğretmenlerin eTwinning portalını daha iyi tanımaları, projeler yapmaları, örnek proje çalışmaları ve daha güçlü bir işbirliği ortaklığına teşvik edilmelerinin yanı sıra, Erasmus+ projeleri içinde uygun ortaklar bulmaları yönünde eğitimler verilecek.

İlk defa Erasmus+ projesi yapacak olan öğretmenler için de iyi bir deneyim olması açısından önem taşıyan çalıştayda,  özellikle eTwinning portalı, iletişim, teknoloji, proje çalışmaları gibi konuların ele alınacağı ifade edildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.