Evi yanan mağdur aile yardım bekliyor

Evi yanan mağdur aile yardım bekliyor

Batman'ın Kozluk ilçesinde evi yanarak kül olan Yaşar ailesi, yetkililerden yardım bekliyor.

Batman'ın Kozluk ilçesi Pınarbaşı (Aynmaro) Mahallesi'nde sebebi belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangında evi, içindeki eşyalarla birlikte yanan ve mağdur olan 7 nüfuslu Yaşar ailesi, yetkililerin yardımını bekliyor.

Edinilen bilgilere göre, Pınarbaşı Mahallesi'nde Fırat Yaşar'a ait bir toprak evde belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, evdeki bütün eşyaları yakarak kül etti. Eşyalarının kullanılamaz hale gediği toprak ev de kısa sürede çöktü. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Ambulans ve askeri araç da burada hazır bulunduruldu.

Çocuklarının ölümün kıyısından döndüğünü belirten Fırat Yaşar, evdeki bütün eşyalarının yanarak kullanılamaz hale geldiğini ve mağdur olduğunu söyledi.   

Yangının çıkış sebebini bilmediklerini belirten Yaşar, yaşananları şöyle anlattı:

"Eşim, tavuklara dışarıda yem verirken, çocukların bağrışmalarını duyup eve gitti. Odalar dumanlıydı ve çocukların kaldığı odanın kapısı kapalı olduğu için dumandan pek fazla etkilenmediler. Eşim, çocuklarımı alıp dışarı çıkardı. Ölümden döndüler. Bu sırada ben de yağmurdan dolayı kundaktaki bebeği bırakıp yangına müdahale edemedim. Komşularım bağrışlarımı duydu ve geldiler. Ev, alev içinde kaldı. Daha sonra itfaya gelip müdahale etti. ambulans ve askeri araç da geldi. Hasar tespiti yapıldı ve tutanak tutuldu."

Yetkililerden yardım beklediğini belirten Yaşar, "Ben evli ve 5 çocuk babasıyım. Tuğla fabrikasında sezonluk çalışıyorum ve daha başlayalı bir hafta oldu. Çıkan yangın bizi mağdur etti. Buzdolabımız, çamaşır makinemiz, yataklarımız ne varsa yandı. Yetkililerin, bu mağduriyetimize bir çare bulmasını istiyorum. En azından zararımızın karşılanmasını istiyoruz. Evimiz de çöktü ve mağdur durumdayız." ifadelerini kullandı. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler