Evlerde mukabele geleneği sürdürülüyor

Evlerde mukabele geleneği sürdürülüyor

Her Ramazan ayında başlayan mukabele geleneği, camilerin dışında da evlerde bayanlar tarafından yoğun katılım ile sürdürülüyor.

Ramazan ayında cami ve mescitlerde yüzyıllardan bu yana devam eden mukabele geleneği Mersin'in birçok mahallesinde evlerde de bayanlar tarafından sürdürülüyor.

Özellikle sabah saatlerinde her gün farklı bir evde toplanan bayanlar, bu ayın manevi atmosferini devam ettirdikleri mukabele geleneği ile yaşıyorlar.

Her yaştan bayanın katıldığı mukabeleleri mahalleli bayanlar olarak her yıl tertiplediklerini belirten Hülya Çetinkaya, "Malumunuz Ramazan ayı denildiği vakit akla iftar, sahur ve mukabele geliyor. Tabi biz bayanların her gün camiye gitmesi zor olduğundan bizler mahallemizde her gün bir evde toplanıp bu güzel mukabele geleneğini yaşatıyoruz. Bunun en güzel yanlarından biri, mahalle genelinde manevi bir atmosfer oluşuyor. Bayanların arasında güzel sosyal ilişkiler gelişiyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu geleneği yaşatıyoruz ve inşallah önümüzdeki yıllarda yaşatmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.