"Evlerimizin Suffa olması lazım"

"Evlerimizin Suffa olması lazım"

​Peygamber Sevdalıları Platformu Osmaniye İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde Müslümanların, evlerini asrısaadette ilim tahsil edilen suffa meclislerine benzetmesi gerektiği vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformun Osmaniye İl Koordinatörlüğü tarafından "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temalı Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Atilla Şahan’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra okunan mevlidin ardından Peygamber Sevdalıları Platformu’nun ve mevlit etkinliklerinin amacını belirten sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda İttihad'ul Ulema üyelerinden Orhan Erkuş,  bir konuşma yaptı. Asr-ı Saadet’ ten örnekler veren Erkuş, Hz. Muhammed'e tabi olanların, onun eteğine yapışanların, yolunu sürdürenlerin ecirlerinin zayi olmadığını söyledi.

Erkuş, "Bakın her tarafta Peygamber Efendimize saldırıyorlar. Bize yalancı önderler gösteriyorlar. Peygamber Efendimizi saf dışı yapmaya çalışıyorlar. Nebi (as)’ın sünnet-i seniyyesini hayatımızdan çıkarmaya çalışıyorlar. Burada görev bize düşüyor arkadaşlar. Peygamber (as)’ı herkese anlatacağız. Allah, Peygamber Sevdalıları Platformu’ ndan razı olsun. Yıllardır Peygamber Efendimiz’i anlatıyorlar. Ama iş sadece onlarla kalmamalı. Bu işe bizler de gönül vermemiz lazım. Evlerimizin Suffa olması lazım. Evimizin her köşesinde Muhammed (as)’ı anlatmamız lazım ki tanısınlar." dedi.

Hz. Muhammed'in rahmet, barış ve adalet peygamberi olduğuna dikkat çeken Erkuş, "Peygamber Efendimiz 'rahmeten lil âlemin'di. Allah Resulü nereye ayak basmışsa, nereye gitmişse oraya sağanak halinde rahmet yağmıştır. Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de onu anlatırken, ‘Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik’ diye buyurur. Bakın âlimlerimiz, üstadlarımız, vaizlerimiz, tesettürlerine bürünmüş olan ablalarımız! Vallahi siz, Peygamber (as)’ın varislerisiniz. Sizler tesettürünüzle, adabınızla, ahlakınızla, duruşunuzla Osmaniye için örnek olabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Birçok insanın Allah Resulü’nü tanımadan dünyadan ayrıldığını belirten Erkuş, "Hiçbir insan Peygamber Efendimiz kadar adil olmamıştır. Bugün, yeryüzüne tahakküm olmak isteyen insanlar, yeryüzünde bizim sözümüz geçsin diyen insanlar; Peygamber Efendimiz’in adaletini örnek almaları lazım. Çünkü adalet, kainatın ruhudur. Eğer bu beldelerde tekrar izzetinize kavuşmak istiyorsanız, yeryüzüne yeniden tahakküm etmek istiyorsanız adil olacağız, adil davranacağız ki Rûz-i Mahşer’de Allah-u Teala bizi arşının gölgesinde gölgelendirsin." dedi.

Etkinlik, seslendirilen ilahilerin ardından okunan dua ile son buldu. (İLKHA)




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.