Evlerinin tavanı düşen mağdur aile yardım bekliyor

Evlerinin tavanı düşen mağdur aile yardım bekliyor

Batman merkezde derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren ailenin kaldığı evin tavanı çöktü.

Batman merkez İluh Mahallesinde derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren yardıma muhtaç ailenin kaldığı evin tavanının betonu düştü.

İluh Mahallesi 626. Sokak No 7’de ikamet eden Elibol ailesinin oturduğu evin mutfağının tavanının çökmesinden dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade eden aile reisi Yunus Elibol, birçok hastalıktan dolayı çalışamadığını, yaşadıkları mağduriyetin her geçen gün daha da ağır bir hal aldığını söyledi.

Tavanın çökmesi esnasında kimsenin mutfakta bulunmadığını belirten Elibol, mutfakta bulunan tüm eşyalarda büyük hasar meydana geldiğini söyledi.

Yaşadıkları tehlikeyi anlatan Elibol, “Yemekten sonra bir misafirliğe gitmiştik döndüğümüzde saat 00.30 civarıydı. Akşamdan kalma bulaşıklar tezgâhtaydı. Ben dışarı çıkıp sigara içiyordum. Eşimde mutfakta bulaşık yıkayacaktı. O esnada komşunun eşi de bize gelmişti. Tavan çöktüğü esnada eşim ile komşunun eşi mutfak kapısındaydı. Çığlıkları gelince elektrik çarptı sandık. İçeri koştuğumuzda mutfağın tavanının düştüğünü gördük. Kullandığımız eşyamız kalmadı, mutfakta olan tüm eşyalarımız hasar gördü. Bize yardım etmelerini istiyoruz.” dedi.

Tavanın çökmesine şahit olan komşuları Meyrama Yılmaz, “Saat gece 01.00’ra doğru sahur hazırlıkları yapıyorduk. Komşumuz mutfakta bulaşık yıkıyordu. O esnada geldim, mutfak kapısında konuşuyorduk. Bir anda tavan çöktü. Kaçtık kendimizi zor kurtardık. Mutfaklarında bulunan tüm eşyalar perişan haldedir. Kiracıdırlar, durumları yok, çok mağdur bir ailedirler.” ifadelerini kullandı. 

Ailenin mağduriyetini dile getiren İluh Mahalle Muhtarı Mehmet Bars ise “Dün gece oturdukları evin mutfağının tavanı düşmüş. Mahallemde bulunan bu aile çok fakir ve perişan bir ailedir. Ev reisi hasta, işsiz ve kirada oturuyor. Çamaşır makinaları, fırınları, bütün mutfak malzemeleri tahrip olmuş. Hayırsever vatandaşlarımıza, valiliğe ve belediyeye sesleniyorum! Bu vatandaşımız mağdurdur ve bir yardım eli bekliyor.” şeklinde konuştu. 

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.