Evlilikler dünyevi arzulara endekslendiği için parçalanıyor

Evlilikler dünyevi arzulara endekslendiği için parçalanıyor

Boşanan çiftlerin sayısının evlenenlere oranla arttığına dikkat çeken Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, dünyevi arzulara endekslenen evliliklerin parçalandığına vurgu yaptı.

Siirt İl Müftülüğü Aile ve Din Rehberlik Bürosunun düzenlediği 4-6 ve 7-11 yaş arası hadis yarışmasına katılan Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, boşanan çiftlerin sayısının evlenenlere oranla arttığına dikkat çekerek, evliliklerin, dünyevi arzulara endekslendiği için parçalandığını söyledi.

Dini sorumluluğunu bilmeyen, Allah'a karşı kulluk görevlerinden habersiz olan, eşine karşı görev ve sorumluluğun bilincinde olmayan evli çiftlerin birbirlerinde aradıkları özellikler ve vasıfları dünyevi arzularla endeksledikleri için ailelerde facialar ve parçalanmalar yaşandığının altını çizen Altıok, bu yüzden boşanma hadiselerinin çokça vuku bulduğunu ifade etti.

Siirt Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Ahmet Altıok, programda kısa bir konuşmada bulundu.

Kur'an-ı Kerim'in Allah Resulü sallahlahu aleyhi vesellemin eşsiz ve ebedi en büyük mucizesi olduğunu belirten Altıok, "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğreteninizdir. Dikkat edin! Kur'an-ı okuyan ve okutan demiyor. Allah, Kur'an anlaşılsın, yaşansın, hayata aktarılsın diye, her Müslüman sevgili Peygamber aleyhisselatu vesselam gibi canlı bir Kur'an olup onu hayata taşısın hayatı anlamlandırsın, Allah'a layık bir kul olalım, huzur ve bereket dolu bir hayat yaşayalım, Rabbimizin rızasını kazanalım ve ebedi saadete kavuşalım diye gönderilmiştir. Kur'an-ı Kerim'in en büyük müfessiri şüphesiz Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesellemdir. Kur'an-ı Kerim'den sonra dinimizin ikinci temel kaynağı olan hadis-i şerif, sünneti seniyyeyi okuma, anlama, yaşama, hayata yansıtma noktasında Müslümanlar olarak her birimizin üzerine büyük vazifeler düşmektedir." dedi.

"Müslüman anne ve babanın en büyük görevi şuurlu bir gençlik yetiştirmektir"

Müslüman anne ve babanın en büyük görevinin ahirette anne babasının yüzünü ak edecek hayırlı ve şuurlu bir gençlik yetiştirmek olduğunu ifade eden Altıok, "Peygamberler bizlere örnektirler. Bizlerin de hedefi hayırlı, salih, saliha, hem dünyada hem de ahirette anne babasının, milletinin yüzünü ak edecek hayırlı, şuurlu, güzel yavrulardan oluşacak bir gençlik yetiştirmektir. Aile faciaları o kadar çok yaşanıyor ki boşananların sayısının evlenenlerden daha çok olduğu söyleniyor. Hakikaten insanın buna inanası gelmiyor. Dini sorumluluğunu bilmeyen, Allah'a karşı kulluk görevlerinden habersiz olan, eşine karşı görev ve sorumluluğunun bilincinde olmayan evli çiftlerin birbirlerinde aradıkları özellikler, güzellikler ve vasıflar her halde dünyevi arzularla endeksleniyor. Bu yüzden de ailelerde facialar, parçalanmalar ve boşanma hadiseleri çokça vuku buluyor." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızı 3 haslet üzerine yetiştirelim"

7 yaşında çocuklarınıza namazı öğretmenizi, hatta ilk telaffuz edecekleri kelimenin Allah olması gerektiğine vurgu yapan Altıok, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin, üç haslet üzerine çocuklarımızı yetiştirmemizi tavsiye ettiğine vurgu yapan Altıok, “ Peygamber Aleyhisselam, 'Allah'ı ve Peygamberini sevmek, Kur'an okumak, ehli beyti sevmek üzere çocuklarınızı yetiştirin.' diye buyuruyor. Her doğan insan, Allah'a kulluk edecek bir donanımda yaratılmıştır. Hatta Batılı bir mütefekkir diyor ki 'Allah (c.c) insanları Allah'a inanacak şekilde programlamıştır. Çocuklarımızın fıtratı tertemizdir. Anne baba Müslümansa çocuklarına Müslümanlığı aşılar. Yahudi ise Yahudileştirir, Hristiyan ise Hristiyanlaştırır, Mecusi ise Mecusileştirir.' diyor. Biz, tohumun içerisindeki filizlenmeyi sağlayan özelliği ortaya çıkaracağız ve yeşerteceğiz. Onlarda inşallah güzellikler fışkıracak, bu şekilde dünya ve ahirette mutluluk ve gurur kaynağımız olacaklar."

Ardından 4-6 yaş arasındaki çocukların Arapça ve Türkçe hadis sunumuna geçildi.

Sinevizyon gösterimi ve okunan ilahilerin ardından 7-11 yaş arası Arapça ve Türkçe hadis sunumuna geçilmesinin ardından küçük bir kız çocuğunun okuduğu dua dinleyenleri mest ederken, 4-6 ve 7-11 yaş arası hadis yarışmasında çocukların gösterdikleri başarılı performans hem ailelerin hem de izleyicilerin takdirini topladı.

Yarışmada; birinciye çeyrek altın, ikinciye 200 TL ve üçüncülere ise 100'er TL verilirken, diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler takdim edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler