Evsiz kalan depremzedeler çaresizliklerini İLKHA'ya anlattılar

Evsiz kalan depremzedeler çaresizliklerini İLKHA'ya anlattılar

Irak ve İran Kürdistan bölgelerinde meydana gelen deprem nedeniyle evsiz kalan depremzedeler, yardım çağrıda bulundular.

Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3 şiddetindeki deprem nedeniyle on binlerce aile evsiz kaldı.

Tahribatın en çok yaşandığı İran Kürdistanı'nda, evsiz kalan depremzedeler, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Perişan bir durumda olduklarını dile getiren depremzedeler, soğuk havalarda çocuklarının dışarda olduklarını, derme çatma çadırlarda zor durumda olduklarını belirtiyorlar.

İLKHA aracılığıyla seslenen depremzedelerden Humayni Mahmudi, 1-2 yaşındaki çocuklarının dışarda kaldığını belirterek, "Vallahi meydana gelen deprem bizleri perişan etti. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Akşamları havalar çok soğuk oluyor. 1, 2, 3 yaşında çocuklarımız var. Bunlar bu soğukta çadırda, dışarda ne yapacaklar? Müslümanların bizlere yardım etmelerini istiyoruz." dedi.

İran'da son zamanlarda yaşanan en büyük deprem nedeniyle her şeylerini kaybettiklerini dile getiren Miladi İlyasi, şunları söyledi: "7,3 şiddetinde büyük bir deprem oldu. İran'da son zamanlarda yaşanan en büyük depremdir. Evlerimizi, her şeyimizi kaybettik. Dünya Müslümanlarına sesleniyorum.  Bizlere yardım etsinler. Havalar soğudu. Evlerimiz olmadığı için dışarda kalıyoruz."

Çok sayıda ölümlerin yaşandığını, çaresiz bir şekilde Müslümanlardan gelecek yardımı beklediklerini dile getiren Sümeyye Saadet, dışarda kaldıkları için yardıma çok ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Birçok depremzede ise çaresiz bir şekilde Allah'a şükretmekten başka ellerinden bir şey gelmediğini belirttiler.

Öte yandan, objektiflere yansıyan görüntüler, yürekleri burktu. Yüzlerce insanın hayatını kaybettiği depremde, on binlerce ev tahrip oldu. Binlerce depremzedenin dışarda kaldığı bölgede, adeta insan dramları yaşanıyor. Çadırda hayat mücadelesi veren insanlar, enkazların etrafından çaresizce dolaşanlar, derme çatma çadırlarda hayat mücadelesi veren bebekler, hastalar, yaşlılar, çaresizlerin yaşadığı deprem bölgesindeki görüntüler, tahribatın boyutunu ve insanların zorlu hayat mücadelesini ortaya koyuyor.

İLKHA































































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.