Eylem sonrası köylerine yeniden elektrik verildi

Eylem sonrası köylerine yeniden elektrik verildi

Sayaçların yapı dışına alınmaması gerekçesiyle elektrikleri kesilen Batman merkeze bağlı Yeniköy ve Zorköy'e, köylülerin eylemi sonrası yeniden elektrik verildi.

Batman merkeze bağlı Yeniköy (Sêgîrka) ve Zorköy sakinleri, sayaçlarını yapı dışına almadıkları gerekçesiyle elektriklerinin kesilmesi üzerine eylem gerçekleştirdiler.

Köye giden 3 DEDAŞ görevlisini saatlerce rehin alan köylüler, jandarmanın araya girmesi sonucu personelleri teslim ederek eylemlerine son verdiler. Jandarmanın köyü terk etmesinin ardından gece saatlerinde köylere yeniden elektrik verildiği öğrenildi.

Köy sakinlerinden Fesih Tekin, kendilerine yapılanların haksızlık olduğunu söyledi. Elektrik kesintisiyle çok büyük zorluklar çektiklerini belirten Tekin, “Eylem sonrası saat 23.00 sıralarında jandarma köyden ayrıldı. Tüm köylüler de evlerine dağıldı. Saat 02.00 sıralarında elektriklerimiz veridi. Yetkililerden bir daha böyle haksız bir uygulamanın yapılmamasını istiyoruz. Yaz sıcakları bir tarafa elektrik kesintilerinde hasta ve yaşlılarımız perişan oluyorlar. Köyde makinelere bağlı hastalarımız var, elektrik kesintisinde hayatları tehlikeye giriyor. Dün yapılan elektrik kesintisi son olsun." dedi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler