Eylem yapan aileler: Kaçırılan gazeteci için üzüldük

Eylem yapan aileler: Kaçırılan gazeteci için üzüldük

Çocukları PKK tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, Silvan'ın Dağcılar köyünde bulunan evinde PKK tarafından kaçırılan İLKHA muhabiri Ali Adiyaman için üzüldüklerini dile getirdi.

DİYARBAKIR- Geçtiğimiz günlerde Silvan’ın Dağcılar köyü Erkenciler mezrasında bulunan evinde PKK tarafından kaçırılan İLKHA Diyarbakır muhabiri Ali Adiyaman olayına en anlamlı tepki Şeyh Said meydanında çocukları PKK tarafından kaçırıldığı için oturma eylemi yapan ailelerden geldi.

Çocukları çeşitli tarihlerde PKK tarafından dağa kaçırıldığı için 103 gündür Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan aileler,  İLKHA muhabiri Ali Adiyaman’ın kaçırılmasına tepki göstererek bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Kaçırılan gazeteci Ali Adiyaman’ın haberini aldıklarında üzüldüklerini dile getiren annelerden Süreyya Toklar, “Biz, evlatlarımızı istiyoruz. Allah’ın bize verdiği hakkı neden alıyorlar? Kaçırılan gazeteciyi duyar duymaz aklıma annesi geldi. Çok üzüldük. Allah annesine ve babasına sabır versin. Allah yardımcıları olsun, tez zamanda o evladımızı da kurtarsın.” dedi.

Hakkâri Şemdinli’den kaçırılan hasta kızı için eyleme katılan Raşit Koç ise, İLKHA muhabirinin serbest bırakılmasını istedi. Koç, “4 aya yakın buradayım. Evlatlarımızı istiyoruz. Biz, 45 derece sıcağın altında çocuklarımızı bekliyoruz. İnşallah gazetecinizi serbest bırakırlar. Çocuklarımız da onunla beraber gelir.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.