EYP yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi

EYP yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi

Van’da polis tarafından metruk bir bina ve bahçesinde yapılan aramada el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Van’ın İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde polis tarafından metruk bir bina ve bahçesinde yapılan aramada el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il merkezi ve ilçelerinde PKK/KCK’ye yöneli devam eden operasyonların aralıksız devam ettiği belirtilerek, "Bu kapsamda, 15 Mart 2018 tarihinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan metruk bina ve bahçesinde arama yapıldı. Aramada, EYP yapımında kullanılmakta olan 30 adet çakmak gazı dolum tüpü, 615 gram nevi belirsiz toz madde, çok sayıda metal bilye, yaklaşık 2 metre uzunluğunda kablo, 1 adet orta boy jelikon bidon, ağzı bantla sarılı küçük şeffaf bidon ele geçirilmiştir. Elde edilen mühimmatla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler