Eyyübiye Belediyesinden mültecilere yardım

Eyyübiye Belediyesinden mültecilere yardım

Suriye'de yaşanan insanlık dramı karşısında Suruç'a yerleşen mültecilere Eyyübiye Belediyesi yardımda bulundu.

 

ŞANLIURFA- Suriye’den kaçıp Şanlıurfa’ya yerleşen Kobanililere yardımlar sürüyor. Eyyübiye Belediyesi, Suriye’den kaçıp Suruç’a yerleşen mültecilere 48 bin adet su, 2 temizlik aracı, bir adet çöp aracı gönderdi.

 

Suriye’de devam eden iç karışıklıktan dolayı Şanlıurfa’ya gelen sığınmacılara çeşitli yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Son olarak Kobani’den kaçıp Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine yerleşenler için yardım seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda Eyyübiye Belediyesi tarafından Kobanililere çeşitli yardımlar yapıldı.

 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yardımların devam edeceğini belirterek, "Bu kapsamda ilk etapta çeşitli yardım malzemelerini ve personeli taşıyan TIR yerine ulaştı. Bölgemizde ve sınırımızda yaşanan bu insanlık dramı karşısında sessiz kalmak bu zulmü yapanlara destek vermek anlamına gelir. Gönül böyle olayların yaşanmamasını istiyor. Komşu ülkemiz olan Suriye’de yaşanan bu insanlık dramının bir an önce sona ermesini diliyoruz. Belediye olarak yarın da bir yardım aracını bölgeye gönderiyoruz. Elimizden gelen imkânlar çerçevesinde bölgedeki kardeşlerimize yardımlarımız devam edecektir." dedi.   (Mustafa Bikeç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.