Ezan ve selaların manevi gücüyle halkımız darbeyi püskürtmüştür

Ezan ve selaların manevi gücüyle halkımız darbeyi püskürtmüştür

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, 15 Temmuz darbesinin bir ihanet kalkışması olduğunu belirterek, “Darbe, ezan ve selaların manevi gücüyle, inançlı halkımız tarafından püskürtülmüştür.” dedi.

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, 15 Temmuz ihanet kalkışması gibi diğer tüm darbelerin, Anadolu insanının birlik, beraberlik, kardeşliği ve inançlı direnişi karşısında akamete uğrayacağını dile getirdi.

FETÖ darbesinin ülkenin birlik ve beraberliğine karşı yapılmış olan bir ihanet kalkışması olduğunu vurgulayan Müftü Genç, FETÖ, dinin ana unsurları olan; imam, vaiz, himmet, hizmet, şefaat, zekat, abilik, kardeşlik gibi kavramları kullanarak, bu halkın değerlerine ihanet ettiğini ifade etti.

Türkiye’nin hassas bir coğrafyada yer aldığını aktaran Müftü Genç, “Ülke olarak, millet olarak İlay-ı Kelimetullah davamız vardır. Bazı milletler iddialı milletlerdir. Anadolu insanında medeniyet tasavvuru vardır. Anadolu, Müslümanların öncü gücüdür. Bu öncü güç, her zaman tarih içinde defalarca sıkıntıya maruz kalmıştır. Ne zaman kardeşliğimizi ikame etmişiz, ezanımıza, manevi değerlerimize sahip çıktıysak başarıya ulaşmışızdır. 1960, 1982 darbesi, 28 Şubat post modern darbeleri gibi darbeler yaşamıştır Anadolu insanı. Tüm darbelerden büyük bedeller ödemiştir. İmam Hatip okulları, Kur’an kursları, medreseler, İslam davasına sahip çıkan inançlı kesimler her zaman bir bedel ödemişlerdir.” dedi.

“FETÖ darbesi ülkenin birlik ve beraberliğine karşı yapılmıştır”

Dinin ana unsurlarından önemli kavramları istismar eden FETÖ’nün, 15 Temmuz’da darbe kalkışmasında bulunduğunu ifade eden Müftü Genç, “FETÖ, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, kardeşliğine karşı bir ayaklanma teşebbüsü yapmıştır. Bunu ülkemizdeki işbirlikçileri ile ve dışarıdaki güçlerle beraber yapmışlardır. ”dedi.

“Dinini, vatanını sevenlerin direnişi ile FETÖ darbesi engellenmiştir”

FETÖ darbe girişimi halkın, milletin kararlı bir şekilde karşı koymakla akamete uğratıldığını ifade eden Müftü Genç, “Darbeye karşı milletimiz ortaya çıkmış, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu ve halkı bu ihanete karşı meydana direnişe çağırması, dinini, vatanını sevenlerin direnişi ile FETÖ darbesi engellenmiştir. Bu millet; erkeğiyle kadınıyla darbecilerin tanklarına, uçaklarına, füze ve mermilerine karşı direnmiş geceden sabaha kadar selalarla onları geri püskürtmüştür.” diye konuştu.

“FETÖ darbe girişimi okunan selalarla ve inançlı halkın direnişiyle bitirilmiştir”

FETÖ darbesine karşı direniş gösteren inançlı milletin manevi değerlerine nasıl sahip çıktığını herkesin bir daha gördüğünü dile getiren Müftü Genç, “Halkın elinde silahı yoktu, göğsünü onların kurşunlarına siper etti. Yurt dışında malum ülkeler FETÖ terör örgütünü kullanarak, birlik, beraberliğimize, özgürlüğümüze, istikbalimize kısaca her şeyimize kast etmişlerdir. Bu hainlere karşı o gece, Türkiye geneli 90 bin camimizde imamlarımız, müftülülerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte selalar getirerek, inançlı halkımızın direnişiyle birlikte bu darbe girişimi akamete uğratılmıştır.” İfadelerini kullandı.


“Ezan ve selaların manevi gücüyle halkımız darbeyi püskürtmüştür”

Darbe girişiminin bastırılmasında önemli yeri olan ezan ve selaların manevi gücüne değinen Müftü Genç, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Ezan İslam’ın şiarıdır, yani işaretimizdir. Onun için ezanın kelimeleri Hazreti Muhammed (Sallallalhu Aleyhi ve Sellem)’den bu yana değişmemiştir. Kendi dilimize ya da her hangi bir dile çeviremeyiz. Her yerde aynı şekilde okunur.  Cumalarımızda selalar getiririz. Kutsal gecelerimizde selalar okuruz. Bayramlarımızı selalarla karşılarız. 15 Temmuz’da selaların manevi bereketini ve gücünü ruhumuzda his etmişiz. Selat ve selamların bu topraklarda yaşayan insanların yanında camilerimizde çok büyük bir anlamı vardır. O gün bu selalar halkımızın manevi gücüne güç katmıştır. Yunanları bu topraklardan kovduğumuz gibi Ermeni çetelerini topraklarımızdan kovduğumuz gibi yine selalarla, 15 Temmuzda darbe yapmak isteyen FETÖ ve akıl babalarını ülkemizden dışarı attık.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.