Ezana sahip çıkmayanlar milletin hiçbir değerine sahip çıkmazlar

Ezana sahip çıkmayanlar milletin hiçbir değerine sahip çıkmazlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin mitinginde yaptığı konuşmada, "Ezana sahip çıkmayan, bu ülkeye de sahip çıkmaz. Ezana sahip çıkmayanlar bu ülkenin ve milletin hiçbir değerine sahip çıkmazlar." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Mersin mitingine katıldı. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Taksim’de CHP ve HDP öncülüğünde bir araya gelen topluluğun ezan okunduğu sırada Ezan-ı Muhammediye’yi ıslıkladıklarını anımsatarak, vatandaşlara bunun görüntüsünü izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu CHP zihniyetinin tarihi ezan ve cami konusunda zaten bu tür hoyratlıklarla doludur, ama Taksim’deki hadise gerçekten ibretliktir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ezana sahip çıkmayan, bu ülkeye de sahip çıkmaz. Ezana sahip çıkmayanlar, Allah korusun, yarın öbür gün düşman kapımıza dayandığında tıpkı 15 Temmuz’da darbecileri alkışladıkları gibi onları da alkışlarlar. Ezana sahip çıkmayanlar bu ülkenin ve milletin hiçbir değerine sahip çıkmazlar. Çünkü bunlar kalpleriyle de zihinleriyle de bu vatana bağlı değiller." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, "Bu ülkede millet düşmanı, bayrak düşmanı, ezan düşmanı, vatan düşmanı, devlet düşmanı kim varsa hepsinin de karşısında olmak bizim namus borcumuzdur. Bu mesele siyaset meselesi değildir, bizatihi onur meselesidir. Eğer biz 3-5 oy için onlara göz yumarsak, ecdadımızın da evlatlarımızın da yüzüne bakamayız. Onun için bu ezan, bayrak düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’e son 17 yılda 35 milyar lira yatırım yaptıklarının altını çizerek, eğitim, sağlık, altyapı, ulaşım, toplu konut, restorasyon, spor, sosyal yardım alanlarında yapılanları anlattı.

Mersin Şehir Hastanesi’nin görüntülerini vatandaşa izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra vatandaşlara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde SSK hastanelerinden şikâyet eden vatandaşların görüntülerini izletti.

Görüntülerdeki sağlık hizmetlerinin karşılaştırılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Müdüre bakın. 10 yıl önce diyor daha iyiydi. Ya sen niye orada varsın? Sen Genel Müdürsün. Ne iş yapıyorsun orada? İnanın verin buna bir koyun kaybeder gelir, bundan bir şey olmaz. Eser ortada biz eserlerimizle konuşuyoruz, Bay Kemal’in var mı bir şeyi? Yok. Şimdi yine çıkmış dokuz kere seçime girmiş kaybetmiş, şimdi 10’uncusuna..." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.