Ezanlar hiçbir zaman susmaz ve susturulamaz

Ezanlar hiçbir zaman susmaz ve susturulamaz

İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla yürüyüş yapan kadınların, ezan okunurken ıslık çalmalarına ve Müslümanların ahlaki değerleriyle uyuşmayan pankartlar açmalarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

İstanbul Taksim'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak amacıyla yürüyüş yapan kadınların ezan okunurken ıslık çalmalarına ve Müslümanların ahlaki değerleriyle uyuşmayan pankartlar açmalarına Adıyaman halkı tepki gösterdi. Söz konusu davranış, halkının büyük bir kesiminin Müslüman olduğu ülkede, "saygısızlık" olarak nitelendirildi.

"Ezansız hiçbir ülkenin kalmaması için dua ediyoruz"

Ezana karşı yapılan davranışı saygısızlık olarak nitelendiren Hacı Yusuf Erol "Bu davranışı duyar duymaz çok rahatsız olduk. Ezan bizim beş vakit namazımızda çağrımızdır. Ezansız hiçbir ülkenin kalmaması için dua ediyoruz. Ezanı duyup da rahatsız olanlar için de dua ediyoruz. Ya Rabbi bunları da ıslah et, onlara da imanı tattır ki İslam'a karşı göstermiş oldukları bu tavırlardan vazgeçsinler. Ezan okunduğu zaman ıslık çalmak yerine namaza dursunlar. Bu tür davranışlar Peygamber Efendimiz zamanından beri süregelmiş ve kıyamete kadar da devam edecek. Fakat zafer Allah'ın izniyle İslam'ın olacaktır." dedi.

Taksim'de yapılan olayı şiddetle kınadığını dile getiren Abdurrahman Güven ise "Taksim'de yapılan olayı şiddetle kınıyorum. Bir Müslüman ülkesinde bunları görmek bize acı veriyor. Fakat biz Müslüman ülkesi olduğumuzu sonuna kadar herkese hatırlatacağız. Ve ezanı sonuna kadar savunacağız. Bu ülkede ezanlar dinmeyecek, Müslümanların sesi sonuna kadar çıkacaktır. Bunu deneyenler kesinlikle başarılı olamayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Bu davranış yanlıştır." diyen Serhat Uyan ise şöyle konuştu: "Her dine saygılı olmalıyız. Bir görüş için bir dini kötülemek veya saygısızlık yapmamak lazım. Nasıl ki çan sesi duyulduğunda birileri ıslıklamıyorsa ezan okunduğunda da ıslıklanmaması lazımdır. Ezan evrensel bir çağrıdır."

Muhammed Mustafa isimli öğrenci de "Bu ülkenin yüzde doksandan fazlası Müslümandır. Bu ülkede böyle bir şeye cesaret etmek çok büyük bir terbiyesizliktir. Bu yapılan davranışı kınıyorum. Bu ülkede ezanı susturamazlar ve susturamayacaklardır." şeklinde konuştu.

"Ezanlar hiçbir zaman susmaz ve susturulamaz"

Ezanın İlahi koruma altında olduğunu belirten Mehmet Ziya Bilici "Bu işi yapanlar şunu bilmeliler ki ezan hiçbir zaman susmaz ve susturulamaz. Çünkü onun yegâne koruyucusu Cenab-ı Allah'tır. Yedi- yirmi dört dünyada sürekli ezan okunuyor. Bunları Allah ıslah etsin. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Ebu Cehiller şu anda kıtalar geziyor ama ümmet de mücadelesine devam edecek." dedi.

"Kendisine saygısı olmayanın ezana da saygısı olmaz"

Saygının kişinin kendisinden başladığına vurgu yapan Ali Varol isimli esnaf "Kendisine saygısı olmayanın Ezana da saygısı olmaz. Yapılan davranışını hoş karşılamıyorum. Saygısızlıktan başka bir şey değildir. Dünya Kadınlar Dünü olabilir ama her şey edep ve usul dairesinde kutlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Ezan Müslümanların sembolüdür"

Zan İslam'ın ve Müslümanların vazgeçilmezlerindendir vurgusunu yapan Ali Özkan, "Ezan Müslümanların sembolüdür. O olmadı mı susturuldu mu Müslümanlık biter. Bu davranışları kınıyorum. Böyle şeyler kabul edilemez." cümlelerini kullandı.

Nurten Deniz ise "Bu davranışı hoş karşılayamayız güzel bir şey değildir. Burası Müslümanların ülkesidir bu durum bizi üzmüştür." dedi.

Nusret Küçükaslan "Ezan hiçbir zaman dinmeyecek ve kıyamete kadar okutulacaktır." ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Yener isimli esnaf ise şu ifadelere yer verdi: "Herkes dine karşı saygılı olmalıdır. Bizler Müslüman bir ülkedeyiz, gerekenin yetkililer tarafından yapılası gerekiyor."

İdris Toprak isimli vatandaş da ezana yapılmış olan bu saygısızlığın kabul edilemeyeceğini belirttikten sonra "Ezanlarla bu vatanın hamuru yoğrulmuş. Vatanın her karış toprağı için insanlarımız şehit düşmüş, gazi olmuştur. Bu ezanlarla darbecilere karşı dur dedik. Bu ezanlar ebediyete kadar devam edecektir." dedi.

Diğer birçok vatandaş da ezana karşı yapılan saygısızlığı kınadıklarını ve bu ülkede ezanların susturulamayacağını belirttiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler