Ezanlarımız bir daha susmayacak

Ezanlarımız bir daha susmayacak

Diyarbakır’da 15 Temmuz Milli Birlik Günü Buluşmasında bir araya gelen halk, “Ezanların bir daha susturulamayacağı” vurgusunda bulundu.

Diyarbakır’da halk, iki yıl önce yaşanan darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Kayapınar ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bir araya geldi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm Müslümanlar için dua etti. Karabayır’ın yaptığı duaya alanda toplananlar hep bir ağızdan ‘âmin’ dedi.

Yapılan duanın ardından 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ve konuşmalar gerçekleştirildi.

“Biz var olduğumuz müddetçe ezanlarımız susmayacak”

Duygularını İLKHA aracılığı paylaşan halk ise “Ezanların bir daha susturulamayacağı” vurgusunda bulundu.

“15 Temmuz darbe girişimi gecesinde çok üzgündük, neye uğradığımızı şaşırdık.” diyen Dilek Arslanbal “Vatanımıza karşı böyle bir şey yapılmamalıydı. 250 şehit verdik. Bütün şehitlerimize gazilerimize ve onların yakınlarına buradan selam olsun. Vatanımız ve milletimiz için buradayız. Biz var olduğumuz müddetçe ezanlarımız susmayacak, bayraklarımız inmeyecek.” dedi.

Kore Gazisi İzzettin Kan ise “15 Temmuz çok kutsal bir gündür. Bizim için yeni bir kurtuluş savaşıdır. 250 şehit verdik. Şer güçleri ülkemizden defettik. Allah’u Teâlâ şehitlerimizin mekânını cennet eylesin. Bize bir daha böyle günler göstermesin.” ifadelerini kullandı.

“Değil 250 şehit, 250 bin şehit bile vermeye hazırız”

Halkın darbe girişimi gecesi üzerine düşeni yaptığını söyleyen Abdulbasit Çelik “15 Temmuz gecesi canımız, malımız ve her şeyimizle sokaklara döküldük. Darbecileri muratlarına erdirmedik. Onları püskürttük. Halk iradesine sahip çıktı. Dinimiz, Kur’an’ımız ve ezanlarımızın prangalara vurulmasına müsaade etmedik. Böyle bir şeye tekrar teşebbüs ederlerse değil 250 şehit, 250 bin şehit bile vermeye hazırız. Herkesin haktan ve halktan yana olduğu unutulmamalıdır. Herkes darbe girişimi gecesi üzerine düşeni yapmıştır. Bundan sonrada yapmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Engin Elhakan ise “Darbe halkımızın birlik ve beraberliğine karşı yapıldı. Çok şükür halkımızın dik ve vakarlı duruşu sayesinde darbe girişimini atlattık. Milletimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Terör örgütlerine prim vermeden dik durmaya devam edeceğiz. Devletimizi dış mihrakların kontrolüne bırakmayacağız.” diye konuştu.

“Halkımız o gece tanklara ve toplara karşı durdu”

Kur’an’ımız ve ezanlarımızı kimsenin susturamayacağını söyleyen Kadri Akman “15 Temmuz’da hepimiz sokağa çıktık. Gerekirse tekrar çıkarız. Halkımız o gece tanklara ve toplara karşı durdu. Vatanımız, milletimiz, Kur’an’ımız ve ezanlarımız susmasın diye bir daha sokaklara çıkmaktan çekinmeyiz. Kanımızın son damlasına kadar her şeyimizi feda ederiz. Kimse vatanımızı elimizden alamaz. Kur’an’ımız ve ezanlarımızı kimse susturamaz. Müslümanlara olarak birlik ve beraberlik içerisinde darbe girişimlerine karşı koymaya her zaman hazırız.” dedi.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı’nın çağrısı üzerine abdestini alarak meydanlara koştuğunu belirten Şeyhmus Alkan “Bugün yine aynı coşku ve heyecanı yaşıyoruz. İnşallah tekrar bir darbe girişimi yaşamayız ama yaşarsak gözümüzü kırpmadan tekrar meydanlara koşarız. Bu konuda hiç tereddüt etmeyiz. O gece geri adım atmadık. Allah’u Teâlâ ayaklarımızı sabit kıldı. Bundan dolayı hamd ediyoruz. Milletimizin, işgal kuvvetlerinin planlarını bozmasından dolayı da Allah’a hamd ediyoruz. İnşallah hem batılı emperyalistlerin hem de içerideki hainlerin planları boşa çıkacaktır. Bunlar hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Tubay Üçak ise “Bir daha 15 Temmuz ve benzeri olaylarla karşılaşmak istemiyoruz. Çocuklarımız, geleceğimiz, ülkemiz için bu olaylarla karşılaşmayalım. Kimse zarar görmesin, ülkemizde rahat ve huzurlu yaşamak istiyoruz. Gökkuşağı nasıl rengârenk ise Türkiye de öyle olsun.” diye konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler