Ezher: Siyonist saldırılar barbarcadır

Ezher: Siyonist saldırılar barbarcadır

Ezher Üniversitesi bir açıklama yaparak Sityonist işgalin acımasızca ve barbar saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirtti

Mısır'daki Ezher Üniversitesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını "barbarca" olarak nitelendirdi. 

Ezher tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, Filistinlilere yönelik her türlü saldırının durdurulması talep edilerek, "Siyonist işgalin saldırıları acımasız ve barbarcadır. Filistin halkı, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurma hakkına sahiptir" denildi.

Açıklamada, "Müslümanlar insanlık değerlerine, uluslararası normlara ve hukuka aykırı tüm bu ihlallere daha fazla sabretmeyecek" ifadeleri kullanıldı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yayımlanan yazılı açıklamada, Mısır'ın, Filistin ile İsrail arasında yaşanan gerilim ve şiddet olaylarının devam etmesinden derin kaygı duyduğu belirtilerek, taraflardan karşılıklı şiddet olaylarından derhal uzaklaşmaları ve sivil kayıplar yaşanmaması için sağduyulu davranmaları istenmişti.  

İsrail'in dört gündür Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 23'ü çocuk, 12'si kadın 75 kişi hayatını kaybetmiş, 530 kişi yaralanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.